ГРАДОНАЧЕЛНИК ВИДОЈЕ ПЕТРОВИЋ – Важан дан за Лозницу

ГРАДОНАЧЕЛНИК ВИДОЈЕ ПЕТРОВИЋ – Важан дан за Лозницу

Ово је још један у низу од изузетно важних догађаја и важних дана не само за Лозницу и Јадар него за читаву западну Србију и, како је и сам председник Вучић рекао, за читаву нашу земљу, изјавио је градоначелник Видоје Петровић после данашњег свечаног отварања кинеске фабрике ”Минт” у Индустријској зони ”Шепак”. Како је оценио, чињеница да ће се овде радити одређени аутомобилски делови за  БМВ, ”Тојоту”, ”Рено”, говори много сама за себе, а фабрика делује изузетно савремено, са најновијом опремом и технологијом.

– Верујем да ће наши грађани, када буду у прилици да се ближе упознају са ”Минтом”, схватити да је ово град у граду. Да ће овде посао добити велики број људи, већ сада имамо више од 500 упослених, да је реч о изузетној инвестицији од око сто милиона евра. Очекујемо за нешто више од две године завршетак изградње брзе саобраћајнице, обилазнице око Лознице, градског стадиона, комплетне болнице, започетих обданишта, Смарт центра. Лозница се убрзано припрема за улогу која јој просто припада, а то је да постане јак регионални центар у овом делу западне Србије. То је нешто што ће, уверен сам, посебно обрадовати све наше суграђане, а ми у овом нашем послу нисмо сами, са нама су озбиљни инвеститори. Ова компанија је изузетно повезана са највећим аутомобилским брендовима, у оквиру свог производног програма покрива око 80 одсто глобалног тржишта – казао је Петровић.

Он је рекао да све оно што је у Лозници чињено претходних година, стварање повољне пословне климе, доброг пословног окружење, улагање у све видове инфраструктуре, остваривање историјске сарадње са државом, председником и владом и те како даје ”изузетне резултате”.

– Ми смо тек на једној деоници пређеног пута, пред нама је много уговорених обавеза. Чули смо данас да ће само радови на изградњи хотела у Бањи Ковиљачи бити вредни око 20 милиона евра, само то говори да се размишља свестрано. Окосница Стратегије локалног економског развоја да три основна стуба развоја Лознице почињу на индустрији, пољопривреди и туризму  добијају своје механизме у виду нових фабрика, радних места и то је оно што је будућност Лознице. Ако томе додамо, поред онога што чине држава и влада, што чини и Град Лозница, а то је улагање у младе, науку, образовање, онда мислим да свакако и у овим тешким временима, оптерећеним глобалним дешавањима, можемо са много више оптимизма да гледамо у будућност – закључио је Петровић.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДАНАС У ЛОЗНИЦИ – Кинески ‘’Минт’’ отворио фабрику

У ПРОГРАМУ „СВЕТ ЖЕНА“ – Представа „Нас две“

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Milos 2 years

    100 miliona evra kosta fabrika aluminijumskim delova automobilske industrije brale, sa sve novim masinama, opremom svakojake vrste i sredjeno i uredjeno nekoliko zgrada fabrike uz to. Sa druge strane nekoliko redova betonskih tribina i nadstresnica i jedna upravna zgrada, znaci prazan betonski prostor kao kosta 30 miliona! Auuuuuuuu braaaavo! Prevazisli smo sami sebe.

  • Disqus (0 )