ЗБОГ СНЕГА НА ГУЧЕВУ – Студенти из Новог Сада не могу кући

Група студената Факултета техничких наука из Новог Сада, која од петка борави у одмаралишту на Гучеву, није у могућности да се врати кући због снега који је нападао током ноћи. Како нам је потврдила Доротеа Кондић, једна од студенкиња, они су организовали стручни скуп на Гучеву и дошли када је време било сунчано. Јутрос када је требало да се спремају за повратак у Нови Сад, аутобус није могао да крене због снежних наноса.

– Сви смо добро, али још увек чекамо помоћ. Обавештена је надлежна служба за одржавање пута и, како нам је потврђено, екипа је кренула ка нама. Ми смо сами покушали да склонимо снег од паркинга до главног пута, али то није помогло јер аутобус није успео да крене узбрдо. Разматрамо могућност да продужимо боравак до сутра, али због обавеза неки од нас би требало данас да се врате у Нови Сад – каже Кондићева.

Баш из тих разлога, једна група младића се упутила кући сопственим аутомобилима, али ни они нису успели да стигну до Бање Ковиљаче. Према последњим информацијама, они су се срели са путарима, који им помажу да се извуку из снега, тако да је за сада неизвесно када ће грталица стићи и до дома на Гучеву, где су смештени студенти.

С. П.

Фото: Гучево, архива ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НА „ПЕСМИ ЗА ЕВРОВИЗИЈУ 22“ – Зејна задовољна уласком у финале

ФУТСАЛ: ПРВА ЛИГА – Лозница преузела вођство

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )