ПОСЛЕ НЕИЗВЕСНОСТИ НА ГУЧЕВУ – Студенти кренули ка Новом Саду

Кренули пут Новог Сада

Студенти Факултета техничких наука из Новог Сада, њих 60, који су од петка боравили на стручном скупу на Гучеву, ипак су вечерас кренули кући после вишечасовне неизвесности и проблема насталих због снежних падавина. Они су око осам увече безбедно сишли аутобусом до Бање Ковиљаче и наставили пут ка Новом Саду.

Подсећамо да спратни аутобус којим су јутрос око 10 сати покушали да крену кући, због великог снега није могао да се пробије од паркинга испред одмаралишта до главног пута који са планине води ка Бањи Ковиљачи, па су морали да одустану од повратка и вратили су се у одмаралиште. Како су за портал ЛН потврдили неки од студената „заробљених“ на врху Гучева, драма је била утолико већа јер нико од њих није био спреман за дужи боравак, ни финансијски, а ни опремљен одећом и обућом за снежно време. Зато им им је свако одлагање повратка кући стварало нове проблеме. Они су скоро цео дан тражили решење, размишљали су и да пешке крену ка Бањи Ковиљачи, где би их, евентуално, чекао други аутобус, али ни за то нико није био спреман јер је већина дошла на студенстки скуп у патикама и одећи неодговарајућој за велики снег.

– Постојала је варијанта да преспавамо још једну ноћ, али и то би изискивало додатне трошкове, на шта нисмо били припремљени. На крају, возач аутобуса је око пола пет поподне решио да поново покуша да стигне до главног пута, али се на једној кривини заглавио па је морао да зове камион у испомоћ. Некако је аутобус враћен на друм и ми смо пешке дошли до те кривине и ушли. Испред нас је ишла грталица и ми смо безбедно сишли са Гучева до Бање Ковиљаче. Пре поноћи ћемо већ бити у својим домовима – поручили су студенти из аутобуса, захваљујући се свима који су помогли да реше проблем настао због мартовског снега.

С. П.

Фото: Лична архива

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НЕВОЉЕ ЗБОГ ВЕЛИКОГ СНЕГА – Студенти из Новог Сада још увек на Гучеву

НА „ПЕСМИ ЗА ЕВРОВИЗИЈУ 22“ – Зејна задовољна уласком у финале

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )