ПРЕДИЗБОРНА КАМПАЊА СРС У ЛОЗНИЦИ – Шешељ делио књиге Лозничанима

ПРЕДИЗБОРНА КАМПАЊА СРС У ЛОЗНИЦИ – Шешељ делио књиге Лозничанима

Симпатизерима књиге Војислава Шешеља

Двочасовно дружење Војислава Шешеља, председника Српске радикалне странке (СРС), и грађана Лознице приређено је данас испред Вуковог дома културе у оквиру кампање пред изборе за нови сазив Народне скупштине. Како је рекао Срето Перић, члан Председничког колегијума странке и председник Окружног одбора СРС, ради се о ”дубинској, народној кампањи” током које ће Шешељ разговарати са грађанима. Он, међутим, није давао изјаве медијима.

– Ово нису намештени митинзи, нису људи који имају обавезу да дођу него они који желе да дају подршку, да дођу у контакт са председником СРС који ће бити први радикалски премијер у Влади Србије, ако то буде воља грађана. Овај пут Влада Србије мора имати јако изражен национални елемент. Видимо у којем правцу иду светски догађаји и неопходно је учешће СРС у влади која ће бити формирана после избора – казао је Перић.

Срето Перић

Председник Окружног одбора странке нагласио је да СРС посвећује изузетну пажњу овом делу Србије, што, казао је, потврђује и податак да је из Лознице, Крупња, Љубовије и Малог Зворника на изборној листи осам кандидата, од чега шест међу првих 50. Поред тога, девет кандидата долази са подручја Шапца, Богатића, Владимираца и Коцељеве.

– Желимо посебну пажњу да посветимо питању експлоатације литијума. СРС је прва покренула активности у вези са тим, што се видело и у Скупштини Лознице. Ми окупљамо тим стрчњака који ће на најбољи начин раскинути уговор са ”Рио Тинтом” тако да Србија не плати никакву казну зато што је та компанија имала улагања. Било је лобирања у претходном режиму, а и у садашњем постоје људи који су спремни да за велики новац раде за ”Рио Тинто”. Ми се томе жестоко супротстављамо – поручио је Перић који се на листи СРС налази на десетом месту.

Он је скренуо пажњу на то да радикали заштити животне средине посвећују ”озбиљну пажњу”, али не из, како је рекао, помодарства, већ да би се очистила природа и урадило што више канализационих мрежа. Перић је подсетио и да је циљ СРС очување територијалног интегритета Србије и додао да верује да ће се у томе успети. 

– Дешавања показују да се СРС још пре неколико деценија правилно определила за чврсту сарадњу са Русијом, Белорусијом и Кином. Потези председника Путина имаће позитиван утицај на Србију, иако је сада на њој велики притисак. Надамо се да ћемо успешно решити проблеме и да ће Русија, наша мајка, успешно изаћи на крај НАТО, САД и Европском унијом. Ми смо једина странка која је увек била против уласка у ЕУ, а показало се сада да нас не желе – рекао је Перић.

На питања ЛН са ким би СРС, уколико уђе у Скупштину, била спремна на прављење коалиције и да ли ће радикали имати кандидата на председничким изборима, Перић је одговорио да ће ”обазриво гледати са ким ће”.

Потписивање петиције

– Са онима који желе да наставе пут ка ЕУ, који желе да уведу санкције Русији, који сматрају да Косово и Метохија нису део Србије, нажалост има таквих, који сматрају да је у Сребреници био геноцид, нажалост и таквих има на српској политичкој сцени, са њима не долази у обзир разговор о формирању владе. Сви остали су потенцијални партнери – казао је Перић.

Он је навео да ће Централна отаџбинска управа крајем седмице одлучити о изласку на председничке изборе и евентуалном кандидату. Додао је и да би радикали били задовољни када би освојили натполовичну већину у Скупштини.

– Морам бити реалан, то овог пута није могуће, али очекујемо да нам бирачи укажу велико поверење јер су увидели да немамо више луксуза да СРС оставе изван парламента – казао је Перић.

На данашњем скупу посетиоцима су поклањане књиге Војислава Шешеља, а потписивана је и петиција против истополних бракова.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ИЗЛОЖБА ПАНТЕЛИЈЕ ПАЈЕ ИЛИЋА – Лозница и Лозничани на фотографијама

ФУДБАЛ: КУП СРБИЈЕ – Лозница на ЈНА

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )