ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ – Продужен конкурс за Фестивал

Због великог интересовања за учешће на предстојећем Фестивалу глумачких остварења, којег је КУД „Караџић“ планирало од 4. до 11. априла, рок за пријављивање аматерских позоришта из Србије је продужен до краја фебруара. Како је саопштио организациони одбор смотре, која је ове године јубиларна, иако је рок за пријаву на конкурс истекао 22. фебруара, одлучено је да се изађе у сусрет свим оним позориштима која из оправданих разлога нису стигла да пошаљу пријаву на време.

– Већ је пристигло 17 пријава, а најмање још десет их се јавило да би да учествује, али из различитих разлога нису успели да припреме све што је потребно за пријављивање. Да смо покретањем Фестивала глумачких остварења у Лозници пре петнаест година направили значајан потез за позоришне аматере Србије показали су бројни досадашњи учесници, а неки и учешћем више пута. Околности у којима живимо већ две године и велико интересовање позоришта широм Србије приморали су нас да продужимо термин пријављивања до 28. фебруара. То је крајни рок за пријаву како би селекторски тим могао да обави жирирање представа и на време утаначи распоред наступа на Фестивалу. Резултати конкурса и учесници биће познати 10. марта  – рекао нам је Зоран Грујић, секретар Друштва.

Према пропозицијама конкурса, пријава треба да садржи видео снимак представе, пропагандни материјал и до пет фотографија са представе, као и попуњен одговарајући формулар. Све то треба послати на адресу КУД „Караџић“, са назнаком „За Фестивал глумачких остварења“, Улица Јована Цвијића 2, 15300 Лозница. Све додатне информације могу се добити и на телефон 015 875 872.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ГРАДСКОМ БИОСКОПУ – На репертоару два филма

КЈП ‘’НАШ ДОМ’’ – Спремни за задушнице

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )