ПАРЛАМЕНТ ПРИВРЕДНИКА РПК КОЛУБАРСКОГ И МАЧВАНСКОГ ОКРУГА – Подршка привредницима

У Ваљеву је јуче одржана седница Парламента привредника Регионалне привредне коморе Колубарског и Мачванског управног округа. Седници су присуствовали и Катарина Јовановић, помоћница министра привреде, Зорица Ловрић, шеф Одсека за контролу инвестиционих пројеката и Министарству привреде, Слађана Бацковић, директорка Фонда за развој Републике Србије, Дејан Вукотић, директор Агенције за осигурање и финансирање извоза и Милан Вранковић, представник Међународне финансијске корпорације. Поре извештаја о раду за прошлу годину највише се разговарало  о позивима и програмима подршке Министарства привреде,  Фонда за развој и Агенције за осигурање и финансирање извоза.

– Ти програми су намењени предузетницима, али и великим предузећима, почев од старт-ап програма за оне који тек почињу и отварају предузетничке радње до субвенција за производњу, посебно за извозно оријентисана предузећа, пољопривреду, за подстицај запошљавања у сарадњи са НСЗ. Ту су подстицаји за  градњу нових хотела и ту је мало померена граница када је вредност инвестиције у питању. Мора бити најмање два милиона евра, а власник мора запослити најмање 30 радника. Субвенције се крећу од 20 до 25 одсто у односу на вредност пројекта у разним програмима. Када су обновљиви извори енергије у питању мала и средња предузећа се субвенционишу са 25 одсто од вредности пројекта – каже Драгослав Николић, председник Парламента привредника.

Он истиче да је идеја да се овакви састанци и презентација програма подршке привредницима организују и у другим градовима и општинама у ова два управна округа.

В. Ст.

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ – Продужен конкурс за Фестивал

У ГРАДСКОМ БИОСКОПУ – На репертоару два филма

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )