КЈП ‘’НАШ ДОМ’’ – Спремни за задушнице

Уочи зимских Задушница, у суботу, из КЈП ‘’Наш дом’’, које управља градским гробљем, кажу да су спремни за тај дан када се очекује велика посета.  Према речима Јанка Алексића, директора предузећа, тога дана ће, осим њихове службе обезбеђења и запослених, о реду и хигијени и да све прође како треба на гробљу рачуна водити и комунална милиција, разговарано је и са саобраћајном полицијом која увек помаже тога дана, а биће спремно и више посуда за одлагање смећа.

– На градском гробљу има око 15 хиљада гробних места и чекујемо велику посету, око десетак хиљада људи и око шест хиљада аутомобила. обавили смо припреме, разговарали смо са саобраћајном полицијом која нам увек помаже. У суботу  ће радити и благајна пошто ће тога дана доћи људи са стране и моћи ће да регулишу неизмирене обавезе око гробља, а радиће и две наше продавнице током целог дана, за свеће и остало. У току су радови на 200 метара нове стазе и биће готова до суботе – казао је данас Алексић.

Градски менаџер Дејан Сталовић каже да је град претходних неколико година предузео низ корака на изради планске документације на уређењу гробља у већем броју месних заједница, у Зајачи, Башчулуцима, Клупцима, Јелаву, Лешници и Тршићу на два гробља.

– У току је израда планске документације за гробље у Крајишницма, а наручили смо и геомеханичку анализу за парцелу која се граничи са гробљем у Бањи Ковиљачи, све како бисмо проширили постојећа гробља јер нека већ имају недостатак гробних места – казао је он.

Иначе, на градском гробљу има места за још годину и по до две дана и локална самоуправа ради на  набавци нове парцеле у Лозници и гробљу у Бањи Ковиљачи којим управља ‘’Наш дом’’.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА –  У болници девет ковид пацијената мање, један преминуо

ПРОГРАМ ЛЕР-А ЛОЗНИЦЕ – Подршка привредницима

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )