РАНИ ЈАВНИ УВИД  – Индустријска зона ’’Север’’

Град Лозница – Одељење за планирање и изградњу, огласио је рани јавни увид плана детаљне регулације индустријске зоне ‘’Север’’ који траје до трећег марта. Увид се може обавити у згради градске управе, канцеларија 130, сваког радног дана од 7 до 15 часова, као и на интерент страници града петнаест дана од дана објављивања.

Планирано је да се будућа индустријска зона простире на нешто више од 65 хектара, на десној обали реке Дрине уз канал Ковачевац. Зона ће бити намењена за индустријску производњу у области грађевинарства, занатства и мануфактуре, као и за градњу складишта, од центра Лознице удаљена 5,5 километара, Шапца 52, а Београда 140. Планом је предвиђено да за веће индустријске комплексе минимална површина парцеле буде 3.000 метара квадратних, а за мање комплексе и складишта 800.

Највећи део планског подручја је неизграђен, користи се као пољопривредна површина, а у обухвату плана не постоје производни ни стамбени објекти. Израда плана детаљне регулације нове индустријске зоне ‘’Север’’ потребна је, како је раније изјавио градоначелник Видоје Петровић, а преноси ‘’Е-капија’’, пре свега због захтева домаћих и страних инвеститора за већим просторним капацитетима ради изградње производних постројења међу којима ће бити и нови погони кинеске компаније ‘’Минт’’ која планира даљи развој пословања у Лозници.

Т.М.С                          

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФУДБАЛЕРИ ЛОЗНИЦЕ САСТАЛИ СЕ СА ШАБАЧКОМ МАЧВОМ – Без голова у дуелу старих ривала

ГРАДОНАЧЕЛНИК ВИДОЈЕ ПЕТРОВИЋ ПОСЕТИО ТРШИЋ – Најављена изградња фудбалског терена

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (2)
 • comment-avatar
  Nikola 2 years

  To, unistimo zemlju tako sto cemo da je zalijemo betonom za tamo neke Kineze koji zaposljavaju 90% radne snage sa, daj boze, srednjom skolom, a onih 10% visokoobrazovanih su uglavnom iz Kine 😀

 • comment-avatar
  Nesh 2 years

  Prilazni putevi su suvise uzani, i o tome bi trebalo misliti

 • Disqus (0 )