ВИДОЈЕ ПЕТРОВИЋ – Нови пут убрзава развој

Почетку изградње брзе саобраћајнице Шабац-Лозница данас је присуствовао и градоначелник Лознице Видоје Петровић који је рекао да смо ‘’деценијама чекали и дефинитивно дочекали да се коначно озваничи почетак радова брзог пута”. Он је оценио да то има ”огроман значај” за Лозницу, али и читаво Подриње, па и Рађевину и Азбуковицу јер ће ова брза саобраћајница умногоме убрзати проток људи, робе, капитала, и овај део Србије повезати са великим центрима као што су Београд, Нови Сад и даље ка северу, ка Суботици.

– Више пута сам истицао да ми са овим путем заиста постајемо значајна локална заједница на западу Србије и то ће свакако додатно убрзати економски развој Лознице који већ годинама има узлазну путању. Изградњом овога пута  отварају се нове могућности као што је поспешивање развоја туризма, читав овај крај, Подриње још увек је недовољно посећен, а један од кључних разлога, између осталог,  јесте и недовољно добра саобраћајна комуникација. Са овим брзим путем  отвара се нова страница у пре свега привредном развоју и Лознице и читавог овог дела наше земље. Ово је пројекат  који смо чекали деценијама и данас уочи Дана државности почињу радови, а, како је то председник рекао, очекујемо да већ у септембру 2024. године овај посао буде приведен крају, да можемо да се возимо новом саобраћајницом – казао је Петровић и у име грађана се захвалио држави на великој подршци.

Он је истакао да ће брзи пут значајно скратити време путовања и подићи ниво безбедности у саобраћају. Истовремено ће се, каже градоначелник, Лешница, Јелав, Липнички Шор, ослободити вишедеценијских страхова од поплава, и свих недаћа које су од њих долазиле, имајући у виду да ће ова саобраћаница уједно, са уздигнутим трупом пута, представљати својеврсну заштиту од поплава.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОЧЕЛА ГРАДЊА БРЗОГ ПУТА – До Београда за 70 минута

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – Преминула три ковид пацијента

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )