МАНАСТИР СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ У БИЈЕЛИМ ВОДАМА – Посета епископа Фотија, администратора Епархије шабачке

МАНАСТИР СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ У БИЈЕЛИМ ВОДАМА – Посета епископа Фотија, администратора Епархије шабачке

Episkop Fotije, administrator Eparhije šabačke u poseti Manastiru Svete Trojice

Конак Манастира Свете Тројице у Бијелим Водама код Љубовије изгорео је у пожару који је избио 2. фебруара, начињена је велика материјална штета, а све је већи број оних који желе да помогну обнову манастирског комплекса.

Јуче је Манастир Свете Тројице посетио епископ зворничко-тузлански и администартор Епарихије шабачке Фотије. У делегацији која је обишла манастир били су и Милан Јовановић, председник Општине Љубовија, Александар Ђукић, заменик председника општине, Горан Јосиповић, председник Скупштине општине Љубовија, Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа, Владимир Рогановић, в.д. директора Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама, и други заинтересовани за обнову манастирског комплекса.

Формиран је Одбор за обнову Манастира Свете Тројице у којем су, између осталих, и Јовановић и Рогановић, као и игуман манастира протосинђел Серафим Петковић и архијерејски заменик Епархије шабачке Нифонт Павловић.

Иако нису постављени рокови за обнову конака, очекује се, судећи по великом интересовању оних који желе да помогну, да ће овај посао бити завршен у кратком року.

В. Ст.

Фото: М. Станчић

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОСЛЕ ПОЖАРА У МАНАСТИРУ СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ – Ватра угашена, материјална штета велика

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Љубовија без новозаражених

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )