У ОШ “АНТА БОГИЋЕВИЋ” – Настава у школи и код куће у реалном времену 

Друго полугодиште колектив ОШ”Анта Богићевић” у Лозници дочекао је спремно и другачије од осталих лозничких основних и средњих школа. Како нам објашњава директорка Весна Панић, начин организовања наставе према упутствима које су све школе добиле за ученике од петог до осмог разреда исти је, одељења се деле на групе А и Б, један дан група А прати наставу у школи а групи Б се шаљу наставни материјали, а следећи дан је група Б у школи а првој групи се шаљу материјали за рад. Али код њих је то мало другачије.

– Одељења јесу подељена на групе, с тим што група А и група Б уз помоћ камера које су у учионицама истовремено прате наставу. Камере су постављене тако да ђаци “виде” таблу и наставника који им се обраћа па је неретко она група која од куће прати наставу активнија, више се јавља или пита наставнике све што им није јасно. Наизменично дискутују, одговарају, и група у школи и група од куће тако да сада није проблем разумети лекције из математике, физике или неког другог предмета а ученици по редовном распореду часова сваки дан похађају наставу – каже за ЛН Панићева.

Иначе, школску славу Савиндан, колектив је, како каже директорка, обележио скромно, похваљени су сви ученици добитници награда на прошлогодишњим такмичењима, као и наставници и учитељи који су их припремали. Похваљени су и наставници који су снимили пет часова за РТС за које је, како кажу, ово био посебан изазов. У питању су учитељице Светлана Павловић и Љиљана Марковић и наставник Ненад Гајић.

– Захваљујући великом заједничком раду и обукама, брзо смо се снашли у новом времену и захтевима који су пред нама. Колико смо успешни, доказ је и то што је Влада Британије посебно похвалила петоро наших наставника и њихове микробит часове, односно часове уз коришћење микробит рачунара за децу на којима она уче почетно програмирање, уврстила у Зборник примера добре праксе. Ту нећемо стати јер наставници уче као и ученици – каже Панићева.

Напомиње да се увек труде да дају максимум, да атмосфера у школи буде подстицајна а да им за све то снагу дају ученици и њихови родитељи.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ГОРЊЕ НЕДЕЉИЦЕ – Да л’ је тачка ил’ запета?

ПРИЗНАЊЕ УДРУЖЕЊА КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ – Лукићу „Светосавско благодарје“

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )