ПОРОДИЦИ ПОПОВИЋ ВРАНИЋ – Стигла грађа за кућу

Петочланој породици Поповић Вранић из Руњана данас је директор ЈП ‘’Србијашуме’’ Игор Брауновић  уручио шлепер грађе за кућу оштећену у пожару који се догодио пре нешто више од месец дана. После пожара њима су у помоћ прискочили многи добротвори да им се нађу у невољи, а међу првима је то учинила Епархија шабачка која је одлуком владике Лаврентија дала известан износ новца, а реаговало је и ЈП ‘’Србија шуме’’ које је обећало помоћ.

– Као друштвено одговорна компанија трудимо се да, кад год смо у могућности, изађемо у сусрет грађанима Србије када се нађе у овако тешкој ситуацији као што је случај са овом породицом. Надамо се да је помоћ стигла у правом тренутку и сигуран сам да ће породица Поповић Вранић, што им желим као и сви запослени у ‘’Србијашумама’’, имати ускоро кров над главом – казао је данас Брауновић прецизирајући да је допремљена грађи за кровну конструкцију и остала потребна за санацију оштећене куће.

Љиљанa Вранић захвалила се свима који су прискочили у помоћ њеној породици после невоље која их је снашла крајем прошле године.

– Од срца хвала Шабачкој епархији, ‘’Србијашумама’’, мом куму Владимиру Митрићу без кога свега овога не би било, свим запосленим у градској управи где радим, комшијама, ‘’Пејак Ханделу’’, двојици предузетника који не желе да им се помиње име, а мој син је код једнога радио, а код једнога сада ради, који су сакупили новац и покренули изградњу куће на плацу где смо имали темељ. Сад нам је најнеопходније да, када време дозволи, ставимо плочу на нову кућу, за изгорелу смо сада добили грађу да је покријемо и реновирамо њен неоштећени део и треба нам столарија. У старој кући  ћемо оспособити две, три просторије да можемо да живимо моја мајка и ја – каже Љиљана која је тренутно смештена код браће од стрица док су деца код пријатеља у Лозници.  

Према њеним речима, у кући је 12. децембра, око 13 часова, избио пожар и мада су ватрогасци брзо стигли  требало им је неколико сати да га угасе. Тако су остали без крова над главом пошто су живели у тој, наслеђеној старој родитељској кућу. Они су пре четири године у њој променили комплетну електроинсталацију, поново увели струју, купили нов струјомер и урадили све ново, прича она. Почели су реновирање куће, набавили нову столарију, плочице, прошле јесени  урадили изолацију, фасаду и остало им је да промене кров јер кућа није имала плочу. Онда им је ватра све однела, али је срећа да нико није повређен.

У домаћинству Љиљана живи са сином, ћерком, дванаестогодишњом унуком и мајком од 78 година, а  од пожара нису заједно, већ су смештени код фамилије и пријатеља. Они имају изливен темељ за кућу, грађевинску дозволу, али нису имали новца да ураде нову кућу. Сада  желе да што пре поново сви буду под истим кровом, па их је ова подршка коју су данас добили веома обрадовала.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДВЕ ГОДИНЕ ВАНТЕЛЕСНЕ ОПЛОДЊЕ – Подршка за укупно 25 парова

НАШИ СМО – Аустралија

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )