НА МУЗИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ – Лозничанкама прве награде

На онлајн музичком такмичењу „Winter music competition“, недавно одржаном у Македонији, на којем су учествовали такмичари из 24 државе, младе пијанисткиње Нина Живановић, Ена Јаковљевић и Наташа Петровић из Лознице освојиле су прве награде, свака у својој категорији. Нина Живановић је ученица другог разреда Основне музичке школе „Вук Караџић“, Ена Јаковљевић првог, док је Наташа Петровић чланица Музичког центра „Бим-бам“. Све три су у класи Марије Петровић, професорке клавира.

– Нина и Ена су такође своје прве музичке кораке стекле у „Бим-баму“, које су касније наставиле у музичкој школи. Ово им је друга година заредом како освајају награде, иако су тако мале. Нина је прошле године освојивши прву награду на Међународном клавирском такмичењу „Јенко“ проглашена за једну од најуспешнијих ученица Лознице. Наташа је већ трећу годину члан „Бим-бам“ школе клавира и спрема се да се следеће године упише у музичку школу. Иако је врло млада, своје прво такмичење је имала још прошле године, са седам година. Ово је њено друго такмичење и то је за њу велико искуство – каже професорка Марија Петровић и додаје да је ово тек почетак такмичења за ову годину.

Истиче да не желе да имају превелике амбиције, најбитније им је да уживају у музици и да кроз музику расту, јер она обликује карактер код деце.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – У болници четири ковид пацијента више

У ПЕТАК У СУБОТИЦИ – Бартулина изложба слика „Уточишта“

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )