ГГ ‘’СМЕЛО’’ – Траже на увид акте о ‘’Јадру’’

Одборници ГГ ‘’Смело’’ упутили су  данас захтев градоначелнику Лознице Видоју Петровићу за давање информација од јавног значаја у вези са пројектом ‘’Јадар’’, пошто је, како наводе у саопштењу, 13. јануара по захтеву шест одборника Скупштине града  (‘’Смело’’ и СРС) поднео оставку у Радној групи за имплементацију пројекта ‘’Јадар’’.

У захтеву достављеном нашој редакцији, ‘’Смело’’ тражи да им се на увид доставе сви акти које је Петровић потписао као градоначелник у вези са имплементацијом пројекта ‘’Јадар’’, сви акти јавних предузећа (уговори, овлашћења-пуномоћја, меморандуми о сарадњи) који су у вези са пројектом ‘’Јадар’’, као и сви записиници са седница Радне групе за имплементацију пројекта ‘’Јадар’’.

– Сматрамо да би било праведно према грађанима Лознице чији сте градоначелник да имају могућност увида у све акте у вези са пројектом ‘’Јадар’’ јер је то њихово право да знају како су њихов градоначелник и јавна предузећа поступали у том пројекту. Као одборници Скупштине града Лознице треба да будемо упознати са траженим актима, а у складу са нашим правима, да будемо информисани са свим актима који су нам потребни у обављању одборничке функције – наводе из ГГ ‘’Смело’’ и објашњавају да је ово захтев за давање информација од јавног значаја јер су сви тражени акти јавни и информације које садрже су од јавног значаја.

Захтев су потписали одборници Драган Пајић, Владан Љубинковић, Зоран Полић и Душица Баровић.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

САОПШТЕЊЕ ГО СРПСКЕ СТРАНКЕ ЗАВЕТНИЦИ: Победило је народно – не

САОПШТЕЊЕ ГО ДВЕРИ: Боримо се за вашу будућност

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )