СНЕГ – Проходни путеви

На подручју Града Лознице сви путеви су проходни, потврђено је јутрос из лозничке саобраћајне полиције. На терену је ангажована зимска служба, екипе КЈП ‘’Наш дом’’ од петка дежурају, а од синоћ је на терену сва расположива механизација и људство које чисти јавне површине, мостове, тротоаре, посипа со и одговарајуће хемијске препарате, како би се омогућио прилаз свим местима где је највећа фреквенција пешака.

Према речима Горана Петровића, из зимске службе предузећа ‘’Стобекс’’, пет возила је непрекидно на терену, а од јутрос је укључен и грејдер да на неким путевима шири банкину.

– Возила су непрекидно на терену, пошто снег стално пада после два, три сата тамо где је камион прошао поново је нападало и треба опет чистити. Камиони су радили целу ноћ до јутрос у пола пет и од седам су поново на терену. Приоритетни правац је Драгина кафана, Руњани, Брњац, Брадић, Велико Село, Рибарице, Бадања, Пауље. Тај правац се константно одржава. Имамо довољно соли, скоро је стигло још 40 тона, а агрегата имамо у неограниченим количинама – казао је он подсећајући да они одржавају мрежу од око 350 километара категорисаних и некатегорисаних путева.

Због задржавања снега на коловозима, одвијање саобраћаја је успорено па надлежни подсећају возаче да прилагоде вожњу условима на путу. Иначе, у Лозници је јутрос било један испод нуле, а висина снежног покривача седам сантиметара.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПУ ШАБАЦ – Кокаин па за волан

ВРЕМЕ – Најзад и снег

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )