РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА – Објављени добитиници „Вуковог пера“

Клуб писаца „Вуково перо“ саопштио је резултате шестог међународног литерарног конкурса „Трифундански распис“, који се организује у сусрет Трифундану, крсној слави клуба.

У конкуренцији песама о виноградарству, вину, традицији и обичајима у вези са даном Светог Трифуна плакета „Златно перо“ додељена је Зорки Чордашевић из Бијељине за песму „Вино и обичаји“. Ђорђу Ковачевићу из Сокоца припало је „Сребрно перо“ за песму „Трифунданска искра“, док је трећепласираном Милану М. Тривуновићу из Шипова припало „Бело перо“ за песму „Свети Трифун и виногради“. У овој категорији похвале су додељене Валентини Дабић из Смедерева („Нек’ потече вино“), Лидији Љутовац из Трстеника („Завет“) и Нермини Субашић из Калесије („Онај са неба“).

У конкуренцији песама о вину и љубави победио је Дејан Крсман Николић из Шапца и њему је додељено „Златно перо“ за песму „Као вино у ноћи“. Плакета „Сребрно перо“ припала је Неди Ђукић Боројевић из Бањалуке за песму „На Трифуна светог драги“, док је „Бело перо“ добио Душан Мијајиловић Адски из Ниша за песму „У време грожђа и вина“. И у овој групи аутора похваљени су радови Мире Ракановић из Вршца („Усуди се“), Миланке Лазић из Зворника („Мој си грех“) и Душице Деспотовић из Лознице („Наша година“).

На конкурс се одазвало 119 песника из Србије, БиХ, Црне Горе, Хрватске, Северне Македоније и Бугарске, кажу у Клуба писаца „Вуково перо“ и додају да ће свечано проглашење победника и уручење награда бити одржано 14. фебруара, на дан Светог Трифуна, у кафани „Рора“, с почетком у један поподне.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПУ ШАБАЦ – Кокаин па за волан

ОДРЖАНА ВАНРЕДНА СКУПШТИНА ФСО ЛОЗНИЦА – Дејан Сталовић нови председник

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )