УЛАГАЊЕ У СПОРТ – УЛАГАЊЕ У ЗДРАВЉЕ (5) – Добра сарадња са клубовима

Фудбал је најпопуларнији спорт у малозворничкој општини. Окупља највише младих, а резултати су све бољи. Локална самоуправа настоји да обезбеди што боље услове за тренинге и утакмице. Протеклих година значајна улагања у реконструкцију фудбалских стадиона

stadion fk jedinstvo

У малозворничкој општини тренутно је активно пет фудбалских клубова. Окупљају велики број младих и постижу све боље резултате. Рудар из Брасине такмичи се у Мачванској окружној лиги и на крају јесење полусезоне заузео је одлично четврто место. Тренер Радомир Јеремић каже да размишљају о борби за прво место, али и истиче да су свесни да их чека тежак посао. У Окружној лиги такмичи се и Јединство из Малог Зворника, новајлија у лиги, које се зауставило на солидном осмом месту. Велика Река је најавила велике домете у Међуопштинској лиги “Јадар”. Тренутно је друга, а Владан Тодоровић, члан Управе клуба, уверен је да могу први проћи кроз циљ на крају сезоне. У истом рангу успешно се такмичи и Младост из Борине, док је Гранит из Радаља члан Општинске фудбалске лиге Лозница. Александар Андрић, генерални секретар Спортског савеза “Дрина”, истиче да је веома важно што сви клубови имају своје стадионе.

– Општина преко Спортског савеза “Дрина” настоји да побољша услове за рад фудбалских клубова. У последњих неколико година уложено је много у изградњу и реконструкцију фудбалских стадиона. Половином године завршен је нови фудбалски стадион у Великој Реци у чију је изградњу уложено више од 20 милиона динара. Истоимени клуб је неколико година све своје утакмице играо у гостима, а од када је стадион завршен, постао је место окупљања младих у овом месту. Резултати су одлични, а оформљена је и селекција млађих категорија. Доста је улагано и у спортску инфраструктуру на стадиону Јединства у Малом Зворнику. Реновиране су клупске просторије, урађене нове клупе за резервне играче, а постављено је и око 400 пластичних столица за навијаче. Урађен је и пројекат за замену металне ограде око терена. Помажемо и остале клубове – набављене су нове косачице што им је олакшало одржавање терена. Локална самоуправа настоји да помогне у стварању што бољих услова за рад ових клубова, а то се позитивно одражава на резултате које они постижу – подсећа Андрић.

Он истиче да је сарадња са клубовима одлична и сматра да је неопходно да они морају да буду још агилнији, да предлажу оно што им је потребно како би Спортски савез, односно локална самоуправа, могли да реагују. Андрић каже да постоји стална комуникација између клубова и савеза и да се води рачуна да сви добију новац, а да расподела буде равномерна у складу са степеном такмичења. Спортски савез “Дрина” помаже им да ураде планове и програме на основу којих добијају новац који се мора наменски утрошити.

 – Савез контролише како се троши добијени новац и то се ради на месечном нивоу. Клубови су обавезни да достављају месечне извештаје, да правдају утрошена средства, а на крају подносе  и годишњи извештај. Ту смо да их подстакнемо да још боље раде, наравно, уз подршку локалне самоуправе која и издваја новац за рад спортских клубова. У договору са клубовима решавамо један по један проблем и настојимо да помогнемо свима – каже Андрић.

Буџет за спорт у Општини Мали Зворник повећан је са седам на дванаест милиона динара, а очекује се да ће у наредном периоду бити још већи, јер је новац, осим за редован рад клубова, потребан и за инвестиције у спортску инфраструктуру и стварање још бољих услова за бављење спортом.

ЕЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

УЛАГАЊЕ У СПОРТ – УЛАГАЊЕ У ЗДРАВЉЕ (4) – Сви могу да се баве спортом

УЛАГАЊЕ У СПОРТ – УЛАГАЊЕ У ЗДРАВЉЕ (4) – Сви могу да се баве спортом

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )