БОЖИЋНА ВОЖЊА – Пуна Лозница трактора

Од брундања трактора Лозница је одјекивала данас око 14 часова када је централним градским улицама прошао свечани дефиле ових пољопривредних машина. Била је то и својеврсна смотра модела  јер се могло видети све, од мотокултиватора, трактора старије генерације, старих по пола века, који су на њивама по неколико деценија па све до модерних машина.

Како је данас за портал ЛН потврдио Никола Гушевац, председник Ауто-мото удружења Лознице, дефиле је прошао без проблема, скуп су благосиљали свештеници пред полазак, учествовало је око 140 трактора из свих лозничких села, неколико је стигло из Мачве, а два, три и из Републике Срспке. Сви они су протуњали градом, прошли су ваљевским путем, Тргом Вука Караџића, Пашићевом, крај гимназије, даље бањским путем, поред ЕД Лозница до булевара па даље шабачким путем до вашаришта.

Колона је била толико дуга да је чело дефилеа стигло до раскрснице Улице Светога Саве и  Булевара Доситеја Обрадовића, а крај је још пролазио поред зелене пијаце на бањском путу. Трактористи су се, иначе,  окупљали већ од поднева  на вашаришту у Клупцима, а онда су нешто пре 14 часова кренули пут града и после дефиела се вратили на полазну тачку.

Дефиле је организовало Ауто-мото удружења Лознице заједно са градом и Туристичком организацијом града Лознице, а велику подршку дала је лозничка саобраћајна полиција.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=280&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Floznicke.novosti%2Fvideos%2F920038875312629%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="280" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Данашњи, Божићни дефиле трактора је својеврсни увод за велику ‘’Тракторијаду’’ која треба да буде одржана у Лозници  16. и 17. априла када се очекују учешће и тракториста из неколико европских држава.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

БАЈКЕРИ НА БОЖИЋ – Направили први „круг“ у Лозници

БОЖИЋ – Најрадоснији празник

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (1)
  • comment-avatar

    Super.. Ste. Motorizovani. Toje. Brastvo. Jednstvo. Koto. Organizovo. Nacelnik. Grada. Poz. Za. Podrinje. I. Okolina. Vlado. Duisburg. Deutschland

  • Disqus (0 )