ЗИМСКА ”ЛИЛА-ЛО” ЖУРКА УЗ ДЕЈАНА ЦУКИЋА – Сачувати радост у животу

Јесте било и спорих ритмова, али уз Дејана Цукића на бини енергије не може да недостаје. У то су се могли уверити сви они који су синоћ били на концерту Цукића и његовог ”Спори ритам бенда” на зимској ”Лила-Ло” журки коју је код Вуковог дома културе приредила Туристичка организација града Лознице.

Бина мала, група енергична, нарочито певач, али искуство је учинило своје, снашли су се музичари одлично упркос томе што се бубањ ”таласао” у ритму Цукићевог кретања и скакања уз песме одлично познате љубитељима доброг звука. И то не само онима који су уписали коју деценију живота више.

– Музиком се бавим више од 40 година тако да сам био и на мањим бинама. Битно је осетити атмосферу, не гњавити људе, пружити им добру забаву, нарочито у ово доба године, у празнично време. Ово вечерас је необавезна журка, свирамо песме које, надам се, већина добро зна и још неке легендарне ствари из историје рокенрола, пошто сам се тиме доста бавио у последње време. Прошло је доста времена откако смо свирали у Лозници и можда је сада овако најбоље да се забавимо заједно са публиком и да ова лепа журка буде инспирација за нова дружења – казао је Цукић.

Дејан Цукић и ”Спори ритам бенд”

Низале су се добро познате песме, неке у публици су вратиле у рану младост, али занимљивије је то што су и многи који нису били рођени у време када су оне настајале одлично знали текстове. Показало се да нема тог генерацијског јаза који добра музика не може лако да прескочи.

– Да, одавде носим много лепе утиске. Човек се мало плаши тих наступа на улици, а још је и зима, људи пролазе, нису ту само фанови, али супер је било, раскравила се атмосфера и задовољан сам – рекао је популарни певач.

 Замисао, каже, и јесте била да он и његова група пробају да пренесу добру атмосферу, а то је и његова идеја у животу, да проба да шири добру атмосферу, весеље.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=280&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Floznicke.novosti%2Fvideos%2F912270626140455%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="280" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

– Знам шта се дешава око нас, али глупо је истерати радост из живота. Има толико људи који раде на томе да се свађамо и разилазимо и то су за мене силе зла. Бавим се музиком јер је музика увек добра, без обзира на то која је. Музика је хармонија, а хармонија је слога и то је нешто што свет чини лепшим. Има много ствари које нас деле по свим основама – религија, нација, Звезда, Партизан, ваксери, антиваксери, сви се нешто деле. Није то наш изум, у целом свету су те поделе постале ужасне. Питају ме често зашто су наша времена била супер – зато што је музика била много важна, а сада је скрајнута и утолико сам срећнији што се овде окупила лепа група младих људи која је дошла да се забави уз музику по хладноћи, у уторак увече. Потпуно неочекивано и мени је срце зато пуно – рекао је Цукић после концерта за портал ЛН.

Нови албум, за сада, није у плану из једноставног разлога, последњи ”Улица без бројева” био је жртва короне. Објављен је пред избијање пандемије коронавируса па није успео ни да допре до публике на прави начин тако да још увек чека свој тренутак.

– То је прилично квалитетан албум и баш је бендовска плоча. ”Спори ритам бенд” је учествовао у стварању албума и поносни смо на то какав је, али песме нису дошле до људи. Изашао је баш пред епидемију и када су људи престали да се интересују за било шта па и за музику тако да се надамо бољој ситуацији да можемо да представимо песме. Али наша судбина је таква, да нешто снимимо па да после пет или 30 година постане хит. ”Летње кише” су ми зачуђујући пример, ту песму смо снимили ’89. године и већи је хит данас него у време када је објављена – објашњава Цукић.

Иако је било прилично хладно вече после још једног пролећног јануарског дана, управо су ”Летње кише” биле једна од песама које су посебно загрејале публику. Низале су се ту и ”Мокре улице”, ”Јулија”, ”Твоје очи”… мало ”Ролингстонса” и ”Битлса” и неизоставна ”Ја бих да певам (још мало)”. Управо то и јесте својеврстан позив и публици и Дејану Цукићу и ”Спори ритам бенду”, хајде да певамо још мало када дођу летње кише, на пример на ”Лила-Ло” летњој журки.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОДРЖАНА ЛИТИЈА ПРОТИВ РУДНИКА – Поручено: Морамо одбранити нашу земљу

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – У Лозници највише заражених и оболелих

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )