НА ДРИНИ – Првојануарско купање

Када су на Аранђеловдан запливали Дрином, оборивши тада сопствени рекорд у дужини сезоне купања и поздравивши се од реке у коју су „заљубљени“, Лозничани Марко Божовић, Божидар Ђедовић и Предраг Шкорић нису ни слутили да ће већ првог дана 2022. године поново запливати у њеним таласима. То се управо десило јуче, а данашња реприза је, и поред сунчаног дана, ипак, изостала.

– Данас смо дошли да попијемо кафицу и уживамо крај осунчане Дрине. Јучерашње купање је било право новогодишње, с пратећим костимима и добрим друштвом. Температура воде је као и данас била четири степена, а нама је довољно било то што је сунце обасјало први јануарски дан па да мало и запливамо. Када ће то бити следећи пут тешко је прогнозирати, али, за нас је, на неки начин, овогодишња сезона већ отворена – каже Марко Божовић.

На омиљену плажу, недалеко од граничног прелаза Трбушница, ова екипа ће свраћати када год им се укаже прилика, без обзира на купање, јер, како кажу, њима је и сам боравак поред Дрине довољан да се напуне позитивном енергијом. Очекују да ће им већ у априлу време дозволити да поново загазе у брзу реку и барем на минут запливају, као и ранијих година.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ТЕНИС: ПРВЕНСТВО ТСШЗС – Милош вицешампион

”ПРИЂИ СРЦЕМ” 12. ПУТ У ЛОЗНИЦИ – Кад Деда Мраз донесе – пролеће

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )