У НОВОГОДИШЊОЈ НОЋИ – Градоначелник посетио Општу болницу и Дом здравља

Пет сати уочи истека 2021. године градоначелник Видоје Петровић је у пратњи директора лозничке Опште болнице др Милана Тодоровића и сарадника посетио ову установу и Дом здравља ”Др Миленко Марин”. Пригодне пакетиће однели су за мале пацијенте на Дечјем одељењу и породиље у породилишту, као и дарове за новогодишњу ноћ особљу у овим деловима болнице, али и онима који су ту ноћ радили у зеленој зони Грудног, Тријажном центру,  Служби Хитне помоћи, лабораторији и Дечјем диспанзеру.

Петровић је искористио прилику да запосленима у болници и Дому здравља као и пацијентима који се налазе у овим установама честита празнике и пожели, пре свега, добро здравље. Он је још једном у име свих грађана упутио велику захваланост здравственим радницима који су, како је рекао, у овој и претходној години поднели огроман терет.

– Оно што ме вечерас радује јесте чињеница да обилазећи болницу можемо видети да имамо одличне услове и да су они на изузетно високом нивоу, што сигурно радује и здравствене раднике, али и кориснике услуга ове установе.На срећу, мало је пацијената на Дечјем одељењу. Здравствени систем и здравствени радници имају веома важну улогу у нашем друштву, рекао бих да они је они обављају на врло високом нивоу и свима им дугујемо поштовање и захвалност. Наравно, има простора да се здравствени систем у сваком смислу унапређује. Имамо и изузетну подршку државе. Реконструисани су до сада Интерно и Грудно одељење и Психијатрија, а завршен је и Хируршко-гинеколошки блок. Лозница је издвојила више од 100 милиона динара за израду пројектне  документације када је у питању само подршка здравственом систему града, а  држава је уложила много, много више и можемо бити задовољни урађеним. Следи опремање најсавременијом опремом и то није све. Предстоји следећа фаза, увелико се ради пројектна документација, а у њој следи потпуна рекоинструкција свих преосталих објеката у кругу Опште болнице и партерно уређење. У наредне две године, када се заврши сва реконструција и опремање, ово ће бити  једна од пет, шест најсавременијих Општих болница  у Србији – казао је Петровић током посете Дечјем одељењу.

Он је подсетио да је Град Лозница последњих петнаестак година, међу првима у Србији,  успоставио сет активних мера које имају циљ да подстичу родитељство и пружају подршку младим људима, од новорођених беба до студената и то је ”најмање што једна локална заједница и ми који је представљамо можемо да урадимо”.

– Наставићемо да увећавамо ту подршку у наредном периоду јер колико год да је она висока, увек постоји потреба за више. Лозница има срећу да већ неколико година имамо изузетан привредни раст, увећава се буџет и верујем да ћемо бити у прилици да значајно увећавамо и ове видове подршке – казао је градоначелник у смирај 2021. године.

Т.М.С

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )