ЗАСЕДАЛО ГРАДСКО ВЕЋЕ – Позитивни биланси

ЗАСЕДАЛО ГРАДСКО ВЕЋЕ – Позитивни биланси

Предлог закључка којим се усваја информација о пословању јавних предузећа, организација и установа у првих девет месеци ове године разматрана је на данашњем заседању Градског већа којим је председавао градоначелник Видоје Петровић.

Према оцени из Одељења за привреду, реч је о изузетно успешном пословном периоду, бољем него прошле године јер су поред реализације прихода од 91 одсто, добре ликвидности и наплативости сви  колективи из јавног сектора остварили позитивне билансе. Зато се с добрим разлогом очекује успешна завршница целе пословне године, истиче начелник одељења Јован Миладиновић, наведено је у данашњем саопштењу градске управе.


Градско веће је дало сагласност за пружање новчане помоћи из овогодишњег градског буџета за санацију великих оштећења на стамбеним објектима које су последица елементарних непогода, олујне кише и ветрова у три домаћинства у Клупцима, Плочи и Лозници.

На заседању су одобрени финансијски захтеви за средства из текуће буџетске резерве месним заједницама Доње Недељице, Подриње, Јошева, Ступница, Доњи Добрић, Филиповићи, Текериш, Брадић, Тршић, Липница, Јошева, Грнчара и Трбушница. Прихваћени су и захтеви за финансирање Свесрпског рукометног шампионата у Лозници који ће бити одржан 22. и 23. децембра и боксерског турнира 64. „Златна рукавица“ наредне седмице.

Разматран је и предлог програма организовања такси превоза на територији града за идућу годину. Сходно законској процедури и усклађивању према броју становника и такси стајалишта те услуге грађанима пружаће 158 превозника. Разматрана је била и одлука о прелиминарном одобрењу реализације годишњих програма од општег интереса у области спорта, наводи се на крају саопштења.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И….

ПУ ШАБАЦ – За воланом под дејством кокаина

АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ – Сећање на Николу

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )