ЈУБИЛЕЈ ПК „ГУЧЕВО“ – Седам деценија планинара

ЈУБИЛЕЈ ПК „ГУЧЕВО“ – Седам деценија планинара

Свечаном академијом у Вуковом дому културе синоћ је Планинарски клуб „Гучево“, обележио седам деценија свог постојања. Овим поводом уручене су захвалнице најстаријим члановима клуба који од 1951. године опстаје захваљујући труду, залагању и великој љубави према планини чланова од којих многи имају огромно искуство у планинарењу, како у земљи тако и иностранству.

Горан Радишић, председник клуба, захвалио се како старим тако и новим члановима који несебично помажу у одржавању планинарског дома „Шарена буква“ на Борањи, поручивши да ће ПК „Гучево“ и даље настојати да подмлађује чланство, али и да одржава традицију која је започета пре 70 година.

Свечаност је употпуњења докумантарним филмом о историјату клуба, а јубилеј је био добра прилика и за постављање изложбе фотографија у Галерији „Мина Караџић“, на којима су забележени догађаји из прошлости, времена изградње планинарског одмаралишта на Гучеву, али и неки од најновијих успона широм региона и Европе.

Дружење планинара настављено је уз пригодан коктел и препричавање догодовштина са бројних похода на којима су били као организатори или као учесници

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ВРЕМЕ – Хладно са сунчаним интервалима

МРЕЖА ОМЛАДИНСКИХ ЦЕНТАРА СРБИЈЕ – Лозница као пример

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу


Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )