НОВА БЛОКАДА ПУТА – Поново закочен саобраћај

НОВА БЛОКАДА ПУТА – Поново закочен саобраћај

Блокада пута почела је данас у 14 часова и трајаће два сата. Грађани су блокирали пут Лозница – Ваљево у центру Брезјака чиме, као и прошле суботе, исказују незадовољство због доношења Закона о референдуму и грађанској иницијативи, као и Закона о експропријацији.
Мештани носе транспаренте на којима стоји ‘’Не дамо Јадар’’, ‘’Не рудник, да живот’’, ‘’Нећу 300.000, хоћу и воду и ваздух за дете’’ и мирно стоје на саобраћајници. У једном тренутку пропустили су возило хитне помоћи које је наишло под ротацијом и укљученом сиреном.
На месту блокаде није уочљиво присуство полиције.
У тренутку док траје блокада, у порти недељичке цркве окупио се део грађана очекујући долазак председника Вучића, који је већ стигао у Горње Недељице.
На блокаду путева, ауто-путева, раскрсница и сличних места позвала су бројна еколошка и грађанска удружења Србије, а у лозничком крају на тај начин се исказује и неслагање грађана са најављеним отварањем рудника јадарита у долини Јадра.
Подсетимо, у лозничком крају је прошле суботе у истом периоду на Гнили, на неколико места, био блокиран саобраћај на путу Лозница – Ваљево и све је прошло мирно. Два дана касније, 29. новембра је код градске управе одржан велики протестни скуп уочи најављеног заседања локалног парламента на коме је прва тачка дневног реда требало да буде иницијатива грађана да се из Просторног плана града Лознице изузме Просторни план посебне намене рудника јадарита. Седница је вече уочи заседања отказана, али је протест одржан и поручено је да ће кад год буде заседала скупштина бити одржан нови.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )