У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Ради ново обданиште

У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Ради ново обданиште

Новоизграђени објекат Предшколске установе “Црвенкапа” у малозворничком Доњем насељу, чија је изградња завршена у септембру и који је за Дан општине уступљен установи на коришћење, однедавно је испуњен дечјом грајом јер су се у њега уселили први корисници. Мада ново обданиште има капацитет до 50 малишана, тренутно је у њему смештена група од двадесет двоје деце, од једне до пет година, о којој се брине троје запослених, две васпитачице и једна сервирка. Према речима Зорана Јевтића, председника Општине, очекује се да ће већ почетком нове године бити запослени нови радници и примљена преостала деца која су тренутно на листи чекања.

– Очекујемо да ће тада вртић радити у пуном капацитету, односно примити и другу групу деце. Пријем преостале деце биће могућ после запослења новог неопходног особља, за шта надлежно министарство треба да нам одобри да планирамо потребан новац – каже Јевтић.

Он истиче да су услови за рад у новој згради одлични, да су набављене све ствари које су недостајале као што је постељина, посуђе, играчке и подсећа да је изградњу и уређење новог вртића у Доњем насељу омогућила Влада Швајцарске обезбедивши око 20 милиона динара, док је Општина из своје касе уложила за опремање и набавку возила за свакодневни превоз хране из матичне кухуње до издвојеног одељења додатна четири милиона.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СПОРТСКИ ВОДИЧ ЗА ВИКЕНД – Лозница у понедељак са Радом

КЛУБ СТАРИХ У ЛОЗНИЦИ – Оптимизам трећег доба

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )