ГРАДСКИ ОДБОР СРС ТВРДИ – ”Топлана” ненаменски потрошила средства

ГРАДСКИ ОДБОР СРС ТВРДИ – ”Топлана” ненаменски потрошила средства

На конференцији за медије Градског одбора Српске радикалне странке (ГО СРС), одржаној данас у страначким просторијама, изнете су тврдње да је у ЈП ”Топлана” било ненаменског трошења буџетских средстава. Ненад Самарџић, одборник СРС у Скупштини града, устврдио је да је директор ”Топлане” Миодраг Дишић ненаменски потрошио новац намењен изградњи радионице – магацина.

– На јуче одржаној седници Скупштине града покушао сам по три тачке дневног реда да причам о извршењу буџета, буџетском ребалансу и расподели капиталне добити, али ме је спречила председница Скупштине уз опомену да нисам у теми. Пре годину дана директор Дишић је склопио уговор са групом понуђача о јавној набавци – радовима на изградњи радионице вредним више од 17 милиона без ПДВ. Приликом склапања уговора директор је знао да нема грађевинску дозволу и да је истекла крајем јула 2015. Имајући то у виду, подноси захтев за издавање нове грађевинск дозволе, али се он одбацује зато што ”Топлана” није власник земљишта. Можемо констатовати да је он потрошио наменска средства, а да радионицу није почео да гради – рекао је Самарџић.


Одборник СРС навео је и да је Град ”Топлани” за одређене буџетске потребе уплатио 18 милиона динара, а да је Дишић на седници Скуптшпине почетком јуна тврдио да наменска средства нису трошена и да су и даље на рачуну ”Топлане”.

– У том тренутку на рачуну се налазило 14 милиона динара, а онда је са наменског рачуна ”Топлане” пребацио три милиона и они су стајали на рачуну само један дан да би могао да каже како ја лажем и клеветам га. То су материјални докази које ћу приложити суду. Он је јуче за скупштинском говорницом признао да је наменска средства трошио за плаћање гаса, што не сме без одлуке Надзорног одбора и Скупштине града – казао је Самарџић.

Он тврди и да је ГО СРС Јавном тужилаштву у Новом Саду поднео кривичну пријаву против Дишића због злоупотребе службеног положаја и да има информацију да је од директора ”Топлане” узета изјава.

– Чекамо да државни органи реагују. Мене још нико није позвао да дам изјаву, али ћу се радо одазвати и предати доказе којима располажем. У политику нисам ушао из личних интереса нити зато што имам нешто против некога. Мене Миодраг Дишић не занима као Миодраг Дишић, већ као директор Миодраг Дишић. Он је почетком јуна рекао да ће ме тужити и ја га позивам да то учини па да видимо ко је у праву – закључио је Самарџић.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОД ДАНАС У ЛОЗНИЦИ – Потписи за петицију

СКУПШТИНА ГРАДА – Ребаланс буџета због вишка прихода

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )