УСКОРО ПОДЕЛА САДНИЦА БЕЛОГ ЈАСЕНА – Посади свој хлад

УСКОРО ПОДЕЛА САДНИЦА БЕЛОГ ЈАСЕНА – Посади свој хлад

Пројектом ”Посади свој хлад”, који подржавају ”Зелени развојни центар” и НВО ”Let’s do it”, предвиђено је да се у градским срединама широм Србије засади сто хиљада садница белог јасена. У првом делу акције подељено је 60 хиљада садница, а ове јесени заинтересованим грађанима биће бесплатно уручено и преосталих 40.000.

У лозничкој Канцеларији за младе кажу да ће Лозница бити међу првим градовима који ће добити саднице због великог интересовања које су грађани исказали пролетос када је за нешто више од два сата подељено стотину садница. Иначе, саднице су младе, али бели јасен карактерише брзи раст и дубоки корен, што је добро за заштиту од клизишта, за обалоутрвде и за прављење ветрозаштитног појаса у ветровитим пределима.

На списку локалних самоуправа у којима ће саднице бити дељене налази се и Љубовија, а није још касно да се укључе и друге.

Како је планирано, саднице ће бити дељене наредног месеца, а грађани ће путем медија бити благовремено обавештени где и када ће моћи да их преузму.


Канцеларија за младе спроводи и пројекат ”Зелена идеја 2021” како би наставила рад на унапређењу заштите животне средине, поправљању квалитета ваздуха и упознавању грађана, првенствено деце и младих о значају бриге о природи и средини у којој живимо. До сада је кроз овај пројекат и уз подршку програма ”Шта нам тешко”, у граду засађено више од 200 стабала.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПАКТ ДОБИО РЕШЕЊЕ – Факултет да достави документацију о ”Јадру”

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )