КЈП ”НАШ ДОМ” – Нови контејнери

КЈП ”НАШ ДОМ” – Нови контејнери

Ових дана у граду су на више места постављени нови контејнери за одлагање комуналног смећа. Посуде су зелене и пластичне, а добијене су од Министарства за заштиту животне средине после позива, с почетка године, упућеног локалним самоуправама да конкуришу за опрему која ће ‘’помоћи јачању капацитета локалних комуналних предузећа за управљање отпадом’’.


– Наш град се благовремено пријавио на позив и у јулу је стигло обавештење из Министарства за заштиту животне средине да је Лозница добила 120 пластичних контејнера од 1,1 м3 и 104 пластичне канте од 240 литара. Опрема је преузета, њу је локална самоуправа посебном одлуком дала на коришћење КЈП ‘’Наш дом“, а ми ћемо је распоредити према приоритетима. Гледаћемо да нове посуде буду постављене тамо где неће бити угрожене бацањем жара и пепела пошто стиже грејна сезона, а има неодговорних појединаца који се не понашају домаћински. Свако убацивање жара може довести до паљења нових посуда и њиховог трајног оштећивања па апелујемо на грађане да добијене посуде користе на прави начин, како би што дуже трајале – казао је данас директор ‘’Нашег дома’’ Јанко Алексић за портал ЛН.

Претходни метални контејнери који буду замењени новима биће повучени, а онима за које се установи да су исправни, биће замењене посуде које су на било који начин оштећене, фали им точкић или имају неки сличан недостатак. Нови контејнери су пријатног изгледа, имају знак ресорног министарства, а њихов век трајања највише ће зависити од грађана и начина како ће их они користити.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПУ ШАБАЦ – Кривична због нафте, уља и бензина

НА ЗРЕЊАНИНСКОМ ПОЛУМАРАТОНУ – Добар пласман Лозничанки

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )