ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – За викенд преминуло пет ковид пацијената

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – За викенд преминуло пет ковид пацијената

У петак и дане викенда на ковид одељењима лозничке Опште болнице порастао је број пацијената којима је неопходно болничко лечење због инфекције коронавирусум. На лечењу се тренутно налази 118 особа, дванаест више него у четвртак, три пацијента су интубирана и налазе се на респиратору док је петоро на неинвазивној респираторној подршци.

Нажалост, у петак и за викенд преминуло је петоро пацијената, у претходних седам дана укупно је на ковид одељењима 15 особа изгубило битку са коронавирусом.


У претходна три дана у Тријажној амбуланти Дома здравља „Др Миленко Марин“ прегледане су 762 особе од којих је 295 дошло први пут на преглед због симптома који могу указивати на ковид инфекцију, а остале су биле на контроли.

Служба за радиолошку дијагностику Опште болнице примила је 533  пацијента са сумњом на ковид којима је урађена радиографија плућа, откривена је 101 нова упала, троцифрен број што се досада није дешавало. На додатни преглед код инфектолога упућена су 174 пацијента, а у амбуланти Инфективног одељења укупно су прегледана 362, од којих 103 први пут.  

На присуство коронавируса тестиране су 454 особе.

На пунктовима за вакцинацију Дома здравља до сада је првом дозом вакцинисано 40.069 грађана, другом 38.687, док је трећу дозу примило 6.212 људи.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КАКО ЈЕ ПРОТЕКЛА СЕДМИЦА У ЛОЗНИЦИ? 26. септембар – 2. октобар 2021.

НАШИ СМО – Дебата

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )