ЗАКОН О ЗАШТИТИ ПОТРОШАЧА – Мајстори морају да напишу предрачун

ЗАКОН О ЗАШТИТИ ПОТРОШАЧА – Мајстори морају да напишу предрачун

Издавање предрачуна за мајсторске услуге веће од пет хиљада динара, увођење регистра “не зови” и прекршајни налози – најзначајније су новине недавно усвојеног Закона о заштити потрошача

Скупштина Србије усвојила је недавно Закон о заштити потрошача  који ће умногоме олакшати грађанима када буду рекламирали купљени производ – неће им требати амбалажа и моћи ће да покрену вансудски поступак, а ако трговац оспорава предлог, мора да наведе чињенице на којима заснива своје наводе и доказе.

У свим радњама мора бити истакнуто обавештење да је продавац обавезан да учествује у поступку вансудског решавања потрошачких спорова, а казна за оне који то не учине или одбију да у томе учествују износи педесет хиљада динара. Вансудско поравнање може да траје најдуже деведесет дана од дана подношења предлога, а у изузетним ситуацијама може се за исто толико дана продужити.


До сада су продавци избегавали да учествују у договору, одбијали су рекламације и купце упућивали да своје право потраже у судском поступку. Према званичним подацима Министарства трговине, већина купаца је у таквим случајевима одустајала, у току прошле године у нашој земљи поднето је само шеснаест тужби.

Закон предвиђа и да мајстори за сваки рачун већи од пет хиљада динара направе предрачун трошкова, да тачно напишу шта морају да ураде или купе и колико ће све то коштати, а корисници њихових услуга морају са тим да се сагласе и то писаним путем. Наводи се и да купац не мора да плати услугу уколико му мајстор није доставио предрачун. Такође, за лакше прекршаје предвиђено је и увођење прекршајног налога.

Грађане ће посебно обрадовати и одредба да уговори са организаторима путовања морају да садрже све информације и трошкове који могу настати па и оне приликом повратка са пута, што је и било највише спорно.


Нови закон забрањује продавцима упућивање телефонских позива или порука факсом или електронском поштом без претходне сагласности потрошача. Биће формиран регистар “не зови” који подразумева списак мобилних и фиксних телефона које трговци више неће смети да позивају и да нуде своју робу и услуге. Грађани који не желе да им се на тај начин обраћају трговци, упућују захтев својим оператерима који су дужни да их упишу у регистар у року од седам дана. Казна за непоштовање ове одредбе је тридесет хиљада динара, ако је у питању предузетник, или педесет хиљада динара, ако се ради о правном лицу. У случају спорова, казне су много веће.

Нови Закон о заштити потрошача ступа на снагу три месеца од дана објављивања у Службеном гласнику.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ВРЕМЕ – Захлађење

ЧЕТИРИ ЗЛАТА НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ ЗА ТАКМИЧАРЕ БК ЛОЗНИЦА – Семиз Аличић најбољи боксер

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )