ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ – Највише пријава за столарију

ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ – Највише пријава за столарију

На конкурсу који је истекао 15. септембра, за мере субвенционисања програма побољшања енергетске ефикасности домаћинстава, у Лозници је, према речима градског менаџера Дејана Сталовића, стигло 246 пријава.

– Добили смо 151 пријаву за столарију, 66 за котлове и 29 за фасаде док их није било за набавку и уградњу топлотних пумпи. Комисија ће сада прегледати документацију,  утврдити валидност пријава и, надамо се, наредне седмице формирати прелиминарне ранг-листе. По свему судећи,  почетком наредног месеца треба очекивати и потписивање првих уговора. Иначе, милион динара за топлотне пумпе биће искоришћен и преусмерен за једну од три мере где буде потребе. Што се тиче соларних панела, још нисмо дефинисали став хоћемо ли конкурисати – казао је Сталовић за ЛН.


Лозница је за мере субвенционисања програма побољшања енергетске ефикасности домаћинстава била међу 67 градова и општина који су добили уговоре за реализацију тог пројекта. У градском буџету је у ту сврху издвојено пет милиона динара, а исто толико даје и Министарство рударства и енергетике. Лозница је пет милиона динара предвидела за столарију, по два милиона за котлове и фасаде и милион за топлотне пумпе које нису привукле пажњу грађана. Када су у питању фасаде, грађани могу очекивати суфинансирање у висини од 50 одсто укупне вредности или максимално до 120.000 динара, код столарије могу добити до 100 хиљада, котлова или пећи на био-масу, максимално 85.000, код котлова на гас 70.000, а код топлотних пумпи било је предвиђено до 150.000 динара.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – У Лозници више од хиљаду активно оболелих

КАРАТЕ – Злато за шампионе

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )