НА ЛАГАТОРУ – Расту трибине новог стадиона

НА ЛАГАТОРУ – Расту трибине новог стадиона

Назиру се полако обриси новог фудбалског стадиона на Лагатору чија је изградња почела минулог пролећа. Не мирују кранови, расту полако трибине будуће куће фудбала која ће бити урађена по УЕФА 4 стандардима. Рок за завршетак посла је од 730 календарских дана, односно почетак 2023. године.

Према речима Зорана Томића, начелника Одељења за финансије и локалну пореску администрацију, из земље су “изашле” западна и северна трибина, а остаје да се исто деси и са преостале две.


– Динамика је добра и ритам радова је за сада одличан. Ангажовано је довољно људи, а извођачи имају и одличне временске услове. У смислу ангажовања механизације ово су најтежи радови, али када се заврши тај грађевински склоп конструкције, онда долазе уређење унутрашњости где предстоји много посла. Иначе, извођачу радова погодује и што овде на локалу набављају сав материјал  шљунак, песак, бетон. За сада се све одвија по плану – каже Томић за ЛН додајући да ће овај објекат бити близу СЦ “Лагатор”, између северне трибине стадиона и њега неће бити више од седам, осам метара удаљености.

Као што су ЛН раније писале објекат ће имати бетонско-челичну конструкцију, максималне висине 16,67 метара, док ће укупна нето површина стадиона бити скоро 43 хиљаде метара квадратних. Нови фудбалски терен биће у односу на травнату подлогу старог стадиона издигнут до три метра, предвиђено је грејање терена, а испод стадиона биће смештене гараже у које ће улазити аутобуси па ће играчи директно одатле одлазити у свлачионице. Лозница са стадионом треба да добије модеран спортско-пословни објекат пошто ће се испод трибина налазити пословни простор са пратећим садржајима. Како је саопштено раније, осим два фудбалска терена, главни и помоћни, имаће у самом објекту свлачионице, собе за новинаре, административни део.

На новом градском стадиону источна и западна трибина имаће капацитет од укупно 5.000 посетилаца, а цео стадион између 8.000 и 8.500 и на њему ће моћи да се играју мечеви и у вечерњим термину, пошто ће бити осветљен рефлекторима. Предвиђено је да се у склопу објекта који ће имати модеран изглед налази и 265 паркинг-места за путничка возила и за аутобусе два.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФУДБАЛСКИ САВЕЗ ЛОЗНИЦЕ – Ванредне скупштине неће бити

НА ФРУШКОГОРСКОМ МАРАТОНУ – Јоцић заузео треће место

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )