ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Ко треба да очисти Штиру?

ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Ко треба да очисти Штиру?

Штира треба да буде украс града, што углавном и јесте, али то, нажалост, није већ неко време. У уређеном делу корита, у самом центру града, пуна је жабокречине и насуканог смећа због ниског водостаја па се њено поплочано дно само назире. Грађани коментаришу да је то ружно, запуштено и негативне коментаре углавном адресирају на градску управу уз питање – ко треба да очисти Штиру?

– Штира, као и реке Дрина, Јадар и Церски ободни канал, водотокови су првог реда и у надлежности су ЈП “Србијаводе” тако да то предузеће треба да води рачуна о њој. Другим речима, Штира није у надлежности Града и критике да се ништа не ради шаљу се на погрешну адресу. Ми можемо да реагујемо када добијемо такав налог, мада периодично чистимо корито, иако то није наш посао. Тачно је да тренутно Штира у ужем градском језгру изгледа ружно, али она није у нашој, већ надлежности “Србијавода” – објаснио је Јанко Алексић, директор КЈП “Наш дом”.


Помоћник градоначелника Љубинко Ђокић каже да се градска управа већ обратила “Србијаводама”.

– Тражили смо да у нерегулисани део Штире то предузеће пошаље машине пошто иде јесен, почеће кише, да прочисте корито, како би се избегло или смањило евентуално изливање у случају већих падавина. Из “Србијавода” су одговорили позитивно, то ће учинити, али људи који имају усеве у пробаљу тренутно се противе пролазу машина у корито док не скину усеве па то пролонгира радове. Штиру гледамо сваки дан и тражићемо да се она среди и у центру града, што је ЈП “Србијаводе” раније већ радило, али ћемо их поново подсетити да треба упристојити регулисани део њеног корита – казао је Ђокић ове седмице за ЛН.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Више од 600 активно оболелих

ОПШТА БОЛНИЦА ДОБИЛА САНИТЕТ – Поклон у прави час

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.  

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )