ТУРИЗАМ ЧУВА СЕЛО – Од јесени најдужа пијаца на свету

ТУРИЗАМ ЧУВА СЕЛО – Од јесени најдужа пијаца на свету

У Туристичко-спортској организацији општине Крупањ кажу да је у току израда апликације “Најдужа пијаца на свету” и да би од јесени требало да буде доступна туристима, али и мештанима крупањских села који су заинтересовани да продају своје производе и нуде смештај туристима

Младен Стефановић, директор ТСОО Крупањ, каже да се се тренутно прикупљају подаци за базу, обилазе се сеоска домаћинства која су заинтересована да се укључе у будућу највећу пијацу на свету. Он истиче да је интересовање мештана велико и очековање да ће ово врло брзо заживи.


– У почетку су мештани били мало скептични јер нису разумели о чему се заправо ради, како ће све функционисати. Од 2019. године имамо пешачке, гљиварске и бициклистичке стазе  дуж целе општине Крупањ, око 300 километара тих стаза. Управо домаћинства која се налазе дуж тих стаза, али и она која су у унутрашњости општине могу да се пријаве да буду корисници апликације и да на тај начин понуде туристима све своје пољопривредне производе, али и смештај, готове оброке. Сваки заинтересовани купац моћи ће да путем апликације у сваком тренутку сазна где може да набави сланину, суво месо, ракију, сир, кајмак и друге производе, у ком селу, у којој породици. Туристи ће бити у прилици да сазнају где могу да преспавају или да проведу неколико дана. Добиће све понуде, координате где се домаћинства налазе, како да стигну до њих, шта та домаћинства још нуде, поред смештаја, да ли имају паркинг, пуњаче за електробицикле, имају ли играонице за децу, практично могу да сазнају све што их интересује – каже Стефановић.

Подсећа да је у плану и оснивање курирске службе која ће достављати туристима, али и мештанима производе из домаћинстава која се буду пријавила у најдужу пијацу на свету. Каже да је циљ да се привуче што већи број туриста и да им се омогући да на лакши начин упознају општину Крупањ и могућности које она нуди. Истиче да намеравају да кроз апликацију промовишу не само сеоски туризам, већ и културно-историјско богатство Рађевине, али и да обавесте туристе када се одржава нека манифестација, позоришна представа, концерт или неки други догађај. 

– Све већи број власника пријављује своја сеоска домаћинстава за категоризацију. Тренутно их има педесетак који нуде смештај, а сигурно их има још толико који су заинтересовани и који су у поступку категоризације. Верујем да ћемо дуж целе општине Крупањ имати људе који ће бити спремни да понуде туристима смештај, али и своје пољопривредне производе – истиче он.


Каже да је ТСОО Крупањ наручила 40 електробицикала који ускоро треба да буду испоручени. Моћи ће да их користе туристи, али и мештани и да на тај начин стигну до неког занимљивог места у Рађевини. 

– Рачунамо на туристе из целе Србије, а наравно и из општина и градова у окружењу. Долазили су нам овог лета туристи из Београда, Војводине, Крагујевца и других места. У једном тренутку сви смештајни капацитети били су попуњени. Почели су да као занимљиву туристичку дестинацију препознају, не само Крупањ, већ и читаво Подриње. Планирамо да промовишемо апликацију на друштвеним мрежама и издвојили смо средства за ту намену. То ће бити исто важан задатак као и израда апликације. Било би добро да туристички радници у Подрињу наступе заједно и сигуран сам да бисмо постигли много бољи резултат. Верујем да би туристи били заинтересованији ако Крупањ, Лозница, Мали Зворник и Љубовија заједно промовишу своју понуду и туристичке потенцијале – сматра Стефановић.

ЕЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – У Љубовији највише новопозитивних за последња четири месеца

ТУРИЗАМ ЧУВА СЕЛО – Вратили се у родни крај

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.  

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )