ТУРИЗАМ, РАЗВОЈНА ШАНСА ЉУБОВИЈЕ – Више капацитета, више и гостију

Повећана тражња због немогућности да се на одмор оде ван земље, али и због ваучера Владе Србије за подршку развоју домаћег туризма довела је и до пораста интересовања за бављење, пре свега, сеоским туризмом, као и за проширења капацитета и категоризацију објеката. Туристичка организација Љубовије успешно је искористила ситуацију изазвану пандемијом коронавируса за привлачење пажње па су смештајни капацитети били попуњени прошле, али и ове године

Туризам у Лозници

Година затворених граница, условљена пандемијом коронавируса, донела је много промена у навикама па је тако и све оне који воле путовања присилила да траже нова одредишта. Немогућност да се лане оде на одмор изван Србије довела је до повећаног интересовања за сопствену земљу па је тако један вирус допринео развоју домаћег туризма.

Према речима Јелене Тешић, директорке Туристичке организације Љубовије (ТОЉ), током прошле године у овој општини забележено је око 30 хиљада ноћења. 

– У Љубовији број посета и ноћења расте из године у годину, а прошле смо остварили изузетне резултате. Сви смештајни капацитети били су испуњени од априла до новембра па и зими током празника тако да су наши угоститељски и туристички радници забележили рекордан број посета. Оно што је нарочито битно јесте то што је такав тренд настављен и ове године, као и то што је продужен боравак туриста у нашем крају. Раније су гости користили само викенд за посете на два дана, а сада се већ смештај резервише и на седам па и десет дана – каже Тешићева.

  • Лозница
  • Љубовија
  • Крупањ

ЕЛН

Категорије
Подели чланак