КРУПАЊ ПОНОВО ИМА КАНЦЕЛАРИЈУ ЗА МЛАДЕ – Важно је мишљење младих

КРУПАЊ ПОНОВО ИМА КАНЦЕЛАРИЈУ ЗА МЛАДЕ – Важно је мишљење младих

После неколико година паузе, у Крупњу је поново основана Канцеларија за младе (КЗМ). Овог пута на њеном челу биће координатор Младен Илић који за ЛН каже да ће стављање на ноге КЗМ ићи полако, без залетања.

– Канцеларије за младе могу много лепих и великих ствари да ураде на локалу и то нам је циљ, да радимо оно што ће помоћи и бити корисно не само самоме Крупњу, већ и селима, месним заједницама и да то урадимо како треба. На почетку смо, имамо тим од петнаест младих, паметних и креативних људи, вољних да раде и то треба искористити да радимо конкретне ствари – каже Илић.


Он као вођа тима не жели ништа да намеће младима, већ хоће да чује њихово мишљење и које су њихове потребе. Биће спроведена анкета међу грађанима, и младима и старијима, да се најпре види шта мисле о обнови рада КЗМ и да дају предлоге шта би требало радити. У складу са тим, биће свакако организовани и корисни курсеви, обуке, радионице, излети, али и активности спортског и забавног карактера.

– Преда мном је задатак да обновим контакте који су некада постојали и да успоставим сарадњу и са канцеларијама за младе у окружењу, а потом, можда, и са канцеларијама из неких других места. Почињемо изнова и потребно нам је и да учимо од других и на њиховим искуствима. Желим да укључим што више младих како би било и више идеја – каже Илић.

Просторије КЗМ налазе се у Дому културе ”Политика”, у атељеу. Прва активност биће организовање занимљивог такмичења за децу током данашњег турнира ”3 на 3” на спортским теренима, а то ће бити и добра прилика да се промовише КЗМ.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Врели дани, тропске ноћи

НОВА КЊИГА ПУКОВНИКА ДЕЈАНОВИЋА – Сећања на август 1914. у Јадру

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )