ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Када ће асфалтом спојити Стражу и Доњи Добрић?

ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Када ће асфалтом спојити Стражу и Доњи Добрић?

Пут који повезује Стражу и Доњи Добрић, а протеже се делом поред пруге Лозница-Шабац, један је од ретких неасфалтираних у овом делу Јадра. Иако представља деоницу која спаја три месне заједнице, као и најкраћу линију између Горњег Добрића и Страже преко сеоских поља, ових 1.400 метара је још увек под макадамом.


Мештани који често пролазе овим путем, такозваним Доњопољским 2, кажу да за његово асфалтирање одавно постоји захтев ове три месне заједнице поднет градској управи и надлежном јавном предузећу, као и део неопходне документације, али и да не знају одговор на питање које су често постављали локалној власти – када ће коначно и ових непуних километар и по прометног пута добити своје ново рухо. Са овим питањем су се обратили и нашој редакцији у нади да ће неки конкретнији одговор добити брже и лакше.

У покушају да им помогнемо, обратили смо се директору ЈП „Лозница развој“ Николи Драгићевићу који нам је потврдио да је упознат са поменутим захтевом и да Град Лозница свакако намерава да изађе свим сличним у сусрет.


– У Доњем Добрићу смо недавно асфалтирали један малски пут, такође на захтев грађана, и тај посао је реализован у односу пола-пола. Грађани обезбеђују 50 одсто новца, а остатак је из буџета града. Сличан принцип се примењује и у свим другим случајевима. Постоји динамика и план по којем ми радимо и нема разлога да се било која деоница не асфалтира, ако за то постоји реално оправдање. Упознати смо и са потребама да се поменути пут доведе у ред и то ће бити урађено у што скоријем времену. Када ће се то тачно десити сада није могуће потврдити, али је свакако у плану. Оно што треба сви да знају, то је да свака месна заједница сама треба да одреди своје потребе, да се онда обрати нама, а ми ћемо све то уклопити у даље пословне планове и одредити приоритете  – објаснио је Драгићевић.

У разговору са мештанима сазнали смо да на овој деоници нема много породичних кућа које би могле да сакупе неопходан новац за учешће у асфалтирању, али су сви они изразили наду да неће бити заборављени и да ће ускоро овај пут добити асфалтни покривач.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗА ВИКЕНД – Пешке до Мачковог камена

ФУДБАЛ – Из Лознице у Супер лигу

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )