НА ЛАГАТОРУ – Ускоро нови, линеарни парк

НА ЛАГАТОРУ – Ускоро нови, линеарни парк

Изградња линеарног парка у две фазе, површине 3.452 метара квадратних, дужине око 255, а ширине око 30 метара, планирана је на Лагатору. Парк треба да има зону за децу различитог узраста, зону мирног одмора као и зону  спорта

Последњих година интензивно се гради на Лагатору који је од пусте пољане претворен у велико, модерно, ново насеље све богатије пратећим садржајима. У овогодишњем буџету предвиђено је 35 милиона динара за изградњу линеарног парка на Лагатору, градска управа расписала је конкурс за извођача радова, а отварање понуда заказано је за сутра.

На Лагатору је планирана изградња линеарног парка у две фазе, а његова површина биће 3.452 метара квадратних, дужина око 255, а ширина око 30 метара. Парк ће бити урађен са циљем ширења зелених површина како би се станарима у новоизграђеном насељу на Лагатору омогућио приступ различитим спортско-рекреативним садржајима. Парцела на којој ће бити саграђен парк намењена је вишепородичном становању па је сходно томе предвиђен парк за децу, али и садржаји за одрасле као и за пензионере. Тако парк треба да има зону за децу различитог узраста, зону мирног одмора као и зону спорта.


Парк “сече” Булевар патријарха Павла и још две паралелене улице, са обе стране, и састоји се из четири дела, а према писању сајта “Екапија”, у оквиру парка биће постављене пешачке стазе ширине два и по метра, а за одмор је предвиђена изградња неколико врста клупа: дугачке бетонске клупе, бетонске клупе са дрвеном облогом, и клупе од дрвета не челичној конструкцији. У парку ће  посебна целина бити дечје игралиште са различитим садржајима за забаву где ће бити постављен и посебан градски мобилијар.

Сви аспекти изградње, како је наведено, морају да задовоље строге правне прописе о безбедности, а у плану је постављање мултифункционалне куле и авантура парк где ће бити постављење љуљашке, тобогани, вртешке, мрежа за пењање, имаће столове за шах као и паркинг за бицикле.

Од спортских садржаја, у парку ће бити постављена теретана на отвореном која ће имати неопходне справе. Према три-де пројекцији будућег парка на Лагатору, он ће модерно изгледати, имаће много зеленила и својим изгледом у функционалношћу сигурно ће привућу бројне станаре Лагатора, али и не само овог дела града.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

АНКЕТА – Да ли ћете и куда на летовање?

ЛОЗНИЧКИ ВАТРОГАСАЦ ШАМПИОН ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ И ШУМАДИЈЕ – Матић најбољи у региону

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )