ЛИЛАЊЕ И ВАТРОГАСЦИ – Интервенција у парку иза ”Соколане”

ЛИЛАЊЕ И ВАТРОГАСЦИ – Интервенција у парку иза ”Соколане”

Лознички ватрогасци нису имали посла у порти Цркве Покрова Пресвете Богородице у Лозници, иако су десетине лила изгореле на том месту, али су били присутни и бринули се о безбедности учесника традиционалног лилања. Морали су, међутим, да интервенишу у парку иза ”Соколане” зато што је по разиласку оних који су на том месту палили лиле остала упаљена велика ватра.


Навучене дрвене палете, картон и разни други материјал буктали су у парку остављени без надзора, али је неколико савесних момака позвало ватрогасце да реше могући проблем и пре него што настане.

Врло брзо ватрогасци су стигли и угасили разбукталу ватру. Нажалост, колико старији умеју да буду несавесни показао је пример жене која је доносила стару гардеробу и бацала је у пламен, упркос упозорењима младића, који су позвали ватрогасце, да то не чини.

Лилање је леп обичај који се дуго негује у нашем крају, али се са ватром није играти и не треба је остављати неугашену и без надзора. Овога пута велика ватра у парку није прерасла у велики проблем захваљујући ватрогасцима и момцима који су их позвали.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НЕПРЕКИНУТА ТРАДИЦИЈА – Порта светлом лила обасјана

ЛИЛА-ЛО ФЕСТИВАЛ – Спектакл на отварању (ВИДЕО)

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )