ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО: РАДОВИ НА НАДВОЖЊАКУ У ЛЕШНИЦИ – Рок за завршетак је 60 дана

ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО: РАДОВИ НА НАДВОЖЊАКУ У ЛЕШНИЦИ – Рок за завршетак је 60 дана

Реконструкција надвожњака у Лешници, започета пре месец дана у пуном је јеку, али због отежаног саобраћаја, возила се на овој деоници пута Лозница-Шабац пропуштају наизменично једном траком, усклађено са мобилним семафорима.

Из ЈП „Путеви Србије“ потврдили су за ЛН да је дошло до одређених промена током реконструкције, због чега су биле неопходне додатне преправке пројекта. У одговору на наша питања када ће реконструкција бити завршена и шта она подразумева из овог предузећа су одговорили да се радови одвијају према елаборату о поправци моста изнад пруге за шта је предвиђен рок од два месеца.


– Након скидања асфалта и надслоја бетона преко постојеће АБ плоче утврђено је да је плоча у лошијем стању него што је елаборатом утврђено те се приступило изради допуне елабората о поправци моста којом су предвиђени следећи радови: нова коловозна АБ плоча моста, преко постојеће, израда нових пешачких стаза, израда нових монтажних венаца и хидроизолације, као и уградња ивичњака, асфалтирање, постављање нове еластоодбојне ограде, нове заштитне ограде за пругу, поправка кегли и санирање оштећених делова постојеће коловозне плоче, са доње стране. Због важности и оптерећености путног правца на коме се објекат налази, а с обзиром на то да је дошло до потребе за додатним пројектовањем и за додатним радовима, како би радове извео у што краћем року, извођач ће ангажовати већи број радне снаге и  радиће се у две смене – кажу у ЈП „Путеви Србије“.

Возачима се препоручује опрез на овом делу пута и довољно стрпљења, уз подсећање да су радови почели 7. јуна.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО: НА НАДВОЖЊАКУ У ЛЕШНИЦИ – Колоне возила због радова

ЈУБИЛАРНА ДРИНСКА РЕГАТА – Двадесети пут низ Дрину

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )