ЗА БЕЗБЕДНИЈИ САОБРАЋАЈ У ГРАДУ – Од камера до лежећег полицајца

ЗА БЕЗБЕДНИЈИ САОБРАЋАЈ У ГРАДУ – Од камера до лежећег полицајца

На једној од последњих седница Градског већа  донет је Програм рада Савета за безбедност саобраћаја којим је предвиђено 28 милиона динара за унапређење безбедности саобраћаја на путевима на територији града Лознице. Заменик градоначелника Марко Видић и председник Савета за безбедност саобраћаја објашњава за ЛН шта су најбитније ствари у које ће бити утрошен издвојени новац.


– Највећи износ од десет милиона динара одвојен је за израду пројектне документације и набављане опреме за успостављање система аутоматског откривања прекршаја у саобраћају на свим важнијим раскрсницама и прилазним путевима граду. На путу Лозница – Бања Ковиљача су постављене такве камере, идеја је да се набави централни софтвер и опрема, а онда поставе камере на најбитнијим улицама. Касније би биле само додаване где се процени да за тиме има потребе – каже Видић.

Према његовим речима, град ће саобраћајној полицији поклонити одговарајући мотоцикл, у поступку је набавке, а његова вредност са опремом је милион и по динара. Обезбеђена је и набавка тестова на наркотике, пошто за воланом, осим возача у алкохолисаном стању, буде и оних који су под дејством дрога.

– Новац ће бити уложен и у безбедне школске руте за две основне школе, за шта је одвојено милион динара, израду пројекта анализе стања саобраћаја на путно-пружним прелазима са предлогом мера за најкритичнија места. Уочили смо проблем код градског базена, да се ту у ноћним сатима окупљају вероватно нешто млађи возачи који се такмиче у брзој вожњу  по Булевару Патријарха Павла и Улици Момчила Гаврића. Пошто ће ту, на Лагатору, бити рађен линеарни парк са обе стране булевара,  пројекат подразумева да два дела парка буду повезана уздигнутим пешачким прелазом, попут оних код кружног тока у Булевару Доситеја Обрадовића. То ће возаче приморати да  успоре брзину вожње, а идеја је и да у улицу код базена буде постављен ”лежећи полицајац” јер ту је зона предшколске установе, Омладински парк, што ће тако успорити вожњу. Доста новца предвиђено је за обуку васпитача у предшколским установама, учитеља и наставника у основним школама у вези са безбедношћу деце у саобраћају, а имаћемо током године и кампању унапређења свести о ризицима прекорачења брзине. Све то део је активности на повећању безбедности саобраћаја и свих његових учесника на подручју Града Лознице – рекао је Видић за ЛН.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Четири новозаражена

ЗА ДАН ГРАДА – Од фолклора до Свечане академије

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )