ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА – Коначно, у Лешници отворена банка

ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА – Коначно, у Лешници отворена банка

Мештани Лешнице и околних пет села, могу да одахну. После осам година откако је затворена Агро банка у овом месту, данас је врата своје експозитуре  свечано отворила банка Поштанска штедионица која се налази у Улици Краља Петра Првог. Врпцу су пресекли Наташа Марковић, чланица Извршног одбора банке Поштанска штедионица, и Видоје Петровић, градоначелник Лознице. 


Према речима Марковићеве, своју 191. експозитуру отворили су у Лешници пре свега, на захтев житеља овог места. Прву поруку су од њих примили средином лета прошле године, а са дружењем су почели у септембру  посредством  мобилне експозитуре  која је једном недељно овде радила.

 – На тај начин смо стекли нове клијенте и пословне партнере и из тог разлога ми поклањамо Лешници експозитуру која је потпуно у складу са нашим новим стандардом. Економски моменат није увек основна водиља. Ми бринемо о својим запосленима и  клијентима и у том смислу смо као државна банка схватили да треба да се одговорно понашамо и помогнемо развој локалне економије и да овим грађанима омогућимо да обаве све своје пословне банкарске услуге. Они сада више не морају да пређу 35 километара до Шапца или петнаест километара до Лознице – истакла је Марковићева.

Видоје Петровић је истакао да је добро што су у овој банци увидели потребе мештана Лешнице и околних места  и да ће се томе посебно радовати предузетници.

– Лозница се из године у годину интензивно развија, бележи значајан привредни раст и, што је важно, свих ових година имамо одличну сарадњу са државом и резултат тога је данашњи дан када свечано отварамо експозитуру Поштанске штедионице  у Лешници. Честитама предствницима Поштанске штедионице  на напорима које чине да своје услуге приближе свим грађанима – рекао је он.

На питање ЛН, зашто се чекало осам година до отварања нове банке Петровић је одговорио:


 – Па вероватно се још нисмо привикли да многе одлуке проистичу из економске оправданости, прошло је време самоуправљања, договорне економије. Ми смо се определили за тржишну економију и нормално да, и поред најбоље жеље и воље да се изађе у сусрет грађанима, мора да постоји и праг одрживости неке активности. У  овом случају се сусрећу две добре ствари, са једне стране изузетан привредни раст, јачање привредне иницијативе и активности у граду, а  са друге стране, одговоран однос и добра пословна политика Поштанске штедионице”.

Како је нагласила Наташа Марковић, Банка ПШ, са својом традицојом дугом стотину година и чињеницом да је сваки други грађанин њихов клијент, наставља са тежњом да своје производе учини доступним свим грађанима ове земље. То подразумева отварање експозитура у свим деловима земље чак и тамо где је мањи број становника и где економска оправданост то не диктира по сваку цену.

Да ли ће експозитура банке Поштанске штедионице у Лешници, како је рекао Живан Бајић, директор шабачке филијале ове банке, бити једна од најуспешнијих, показаће време. Једно је сигурно, њеним отварањем отклоњена је неправда према мештанима који су с правом тврдили да су запостављени и да се осећају грађанима другог реда.

Иначе, експозитура Банке Поштанска штедионица, радиће сваког дана осим недеље, радним данима од 8 до 15 часова, а суботом од 8 до 13 часова.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ЛОЗНИЦИ И БАЊИ КОВИЉАЧИ – Сусрет ветерана фолклора

У ДОМУ ЗДРАВЉА – Вакцинација ратних ветерана Републике Српске

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )