”ВОДОВОД” О ГАСУ У ВРТИЋУ – Без метана у шахтовима

 ”ВОДОВОД” О ГАСУ У ВРТИЋУ – Без метана у шахтовима

О томе да се у објекту ”Лане” осећа гас прошлог петка је обавештено и предузеће ”Водовод и канализација” које се данас огласило саопштењем. ”Водовод” наводи да је њихова екипа изашла на терен и да приликом обиласка канализационе мреже није установљено пуцање нити цурење фекалија из канализације и колектора као ни унутар објекта и подсећа да је метан ”гас без мириса и укуса”.

– Данас је ангажован ”ЛД институт” да обави мерење присуства гасова у објекту ”Лане” и у канализационим шахтовима на колектору испред објекта. Том приликом није установљено присуство метана у шахтовима фекалне канализације на локацији обданишта ”Лане” као ни у њему – стоји у саопштењу које је потписао Жељко Марјановић, в.д. директора.


Данас се истим поводом огласило и предузеће ”Лозница гас” које, поред осталог, наводи да се после проветравања објекта ”Лане“, који није прикључен на гас, прешло на проверу канализационих шахти и тада је утврђено да у шахтама има присуства гаса који је и детектован уређајима. Да би са сигурношћу утврдили о којој врсти гаса се ради позвана је стручна служба ЈП ”Србија-гас” да заједно са стручном службом  ”Лозница-гаса” приступи решавању проблема. Током провере хроматографском анализом утврђено је да се ради о метану из фекалија, а не о природном гасу из гасовода ”Лозница-гаса”, наводи ово предузеће.

– Такође смо утврдили да шахте око обданишта нису са вентилационим поклопцима, што је неопходно, као и да у објекту нема сифона на одводима, тако да смо предложили да се тај недостатак отклони. Са овим проблемом, а због безбедности деце и запослених, упознали смо директорку обданишта и упутили је на ”Водовод и канализацију”. Такође смо приликом провере шахте у Бањи Ковиљачи, где је примећен мирис гаса, заједно са стручном службом ”Србија-гас”, утврдили да је и ту присутан метан из фекалија – саопштавају из ”Лозница-гаса”.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

САОПШТЕЊЕ ”ЛОЗНИЦA ГАСA” – Није био природни гас

ИЗ ОБДАНИШТА ”ЛАНЕ” – Због гаса евакуисана деца

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )