ПОДРШКА ЕУ ТУРИЗМУ У СРБИЈИ – Стигла средства за дезинфекцију

ПОДРШКА ЕУ ТУРИЗМУ У СРБИЈИ – Стигла средства за дезинфекцију

Део донације Европске уније за подршку туристичком сектору у Србији стигао је и у Лозницу, а Туристичка организација града Лознице (ТОГЛ) данас је део добијене опреме и средстава уручила представницима Центра за културу ”Вук Караџић”, КЈП ”Наш дом” и УФК ”Лагатор”.

Како је рекла Снежана Перић, директорица ТОГЛ, средства су намењена за дезинфекцију оних туристичких локалитета на којима се очекује највећи број туриста у наредном периоду.

– Највише посетилаца очекујемо у Тршићу, на шеталишту у Лозници, у парку у Бањи Ковиљачи, као и у хали ”Лагатор” и због тога смо ову донацију поделили са колегама. Наредне седмице очекујемо други део донације, а тада би требало и великом броју туристичких објеката, хотела и ресторана који су их заслужили да буду уручени цертификати ”Сигурно и чисто” – рекла је Перићева.

Према њеним речима, део донације који је данас стигао вредан је око 300 хиљада динара, а обухвата четири атомизера, три бесконтактна топломера, по шест заштитних одела и наочара и 750 литара хипохлорита, средства за дезинфекцију, у 150 балона.


Директорица Центра за културу ”Вук Караџић” Снежана Нешковић Симић рекла је да установа коју води у Тршићу има 40 објеката народног градитељства са различитим садржајима и да је изузетно важно да они у време пандемије коронавируса буду дезинфиковани због великог броја посетилаца међу којима су и породице са малом децом.

КЈП ”Наш дом” је током ванредног стања редовно дезинфиковао болнички круг, улице у граду, Ковиљачи и Лешници, а са добијеним атомизером ће бити још оперативнији, рекао је Јанко Алексић, директор ”Нашег дома”.

– Овај поклон нам је веома битан у доба короне када је могућност заражавања и даље реална. Ми смо дали велики допринос граду када је у питању дезинфекција, а сада ћемо моћи да помогнемо још више да наш град буде што заштићенији од заразе. Надам се да овај атомизер неће дуго служити у сврхе за које је сада намењен и да ћемо моћи да га употребљавао за наше друге делатности попут заштите цвећа – рекао је Алексић.

Он је на питање ЛН да ли ће ”Наш дом” наставити да дезинфикује најважније туристичке локалитете и када се потроше добијена средства за дезинфекцију рекао да захваљујући подршци ЈП ”Водовод и канализација” током ванредног стања није било проблема у дезинфекцији болничког круга и улица и да то неће бити проблем ни сада, уколико буде требало да се употреби још одговарајућих хемијских средстава.


Борисав Карајчић, заменик директора УФК ”Лагатор”, подсетио је да просторије хале ”Лагатор” користи велики број спортиста и да ће они сада, захваљујући овој донацији, бити још безбеднији. Он је нагласио да је сарадња УФК са јавним предузећима и установама у борби против коронавируса одлична, али ће сада бити у могућности да ”Лагатор”, ”Соколану” и отворено купалиште сами дезинфикују. Са побољшањем епидемијске ситуације и попуштањем противепидемијских мера биће дозвољено и присуство публике па ће добијени атомизер и дезинфекциона средства допринети већој безбедности.

Средства која је ТОГЛ добила, у сарадњи са Удружењем хотелијера и угоститеља Србије, део су донације Европске уније туристичком сектору у нашој земљи вредне 662 хиљаде евра, а добијене кроз пројекат „#ЕУзаТебе – за културно наслеђе и туризам“. Ова донација би требало да помогне туристичким радницима да посао обављају у складу са прописаним мерама и да својим гостима омогуће безбедан боравак.

Перићева је позвала заинтересоване из туристичке привреде да дођу у туристичко-информативне центре у Лозници и Бањи Ковиљачи и преузму хипохлорит у количинама које су им потребне.

Н. Т

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Мање активно оболелих

ПОЧЕЛА СЕЗОНА – Спремна противградна одбрана

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )