АПРИЛСКИ ДЕО „СВЕТА ЖЕНА“ – Позоришна представа на реду

АПРИЛСКИ ДЕО „СВЕТА ЖЕНА“ – Позоришна представа на реду

Део програма манифестације „Свет жена“, који због епидемијских разлога није одржан у планираним терминима, наставља се сутра (9. априла) позоришном представом „Триптих испод хаубе – слике из женског живота“. Публика ће је видети у Вуковом дому културе од шест увече, а из Центра за културу „Вук Караџић“, који је и организатор манифестације посвећене афирмацији женског стваралаштва, апелују да сви поштују препоручене мере заштите од ширења заразе коронавирусом.


– С обзиром на епидемијску ситуацију изавану пандемијом вируса ковид-19 број посетилаца у сали Вуковог дома биће ограничен. Зато смо омогућили и уживо праћење представе путем линка youtube.com/watch?v=z4TKDA8jIhg.

Снимак представе ћемо поставити на страници друштвене мреже фејсбук и јутјуб каналу у наредном периоду, а чим епидемијски услови дозволе, омогућићемо и још једно извођење представе – саопштили су из Центра за културу.

Представа „Триптих испод хаубе“ је прича о универзалном женском принципу који премошћује генерацијски јаз између три сасвим различите жене које се стицајем околности нађу у фризерском салону. Ова комедија баца светло на све стереотипе са којима се жене суочавају у свом микрокосмосу, да би их коначно изврнуле на наличије и доказале да жена жени, ипак, не мора да буде вук.

У комаду играју Горица Поповић, Софија Јуричан и Сташа Николић.

С. П.

Фото: Архива ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ИЗ ГРАДСКОГ БУЏЕТА – Четири милиона за живот на селу

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – До сада више од 23 хиљаде заражених

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )