„ПЕСНИЧКИ ПОЗДРАВ ПРОЛЕЋУ – Додељене награде за најлепше песме

„ПЕСНИЧКИ ПОЗДРАВ ПРОЛЕЋУ – Додељене награде за најлепше песме

Књижевни клуб КУД „Караџић“ саопштио је резултате 29. литерарног конкурса „Песнички поздрав пролећу“, уз изражавање наде да ће следећа година бити, ипак, успешнија с обзиром на то да се овај пут, у условима епидемије, јавио мањи број учесника него што је то било уобичајено у протекле скоро три деценије.


У конкуренцији ученика од првог до четвртог разреда основне школе прва награда додељена је Филипу Михаиловићу, ученику трећег разреда ОШ „Вук Караџић“ из Лознице, за „Пролећну песму“, док је у истој категорији друга награда припала Давиду Петровићу, ученику четвртог разреда лозничке ОШ „Анта Богићевић“, за песму „Мој град из снова“, а трећа Ђорђу Симићу, трећи разред ОШ Вера Благојевић“ из Бање Ковиљаче, за песму „Пита“. Похваљени су радови Саре Дикосавић, ученице четвртог разреда ОШ “ Анта Богићевић“, Валентине Тадић, ученице ОШ „Вера Благојевић“ у Бањи Ковиљачи, и Јане Марковић, лозничка ОШ „Јован Цвијић“.

Прву награду у конкуренција ученика од петог до осмог разреда основне школе освојила је Ана Чолић, ученица шестог разреда ОШ „Вук Караџић“ из Лознице, за песму „Живот“, другу Марија Вилотић, осми разред ОШ „Боривоје Ж. Милојевић“ из Крупња, за песму „Необично путовање“ и трећу награду Анђела Павловић, ученица петог разреда ОШ „Вук Караџић“ из Лознице, за „Песму о љубави“. Похвала је припала и Зорани Митрић, ученици шестог разреда исте школе.


У конкуренцији ученика средњих школа прва награда припала је Андреи Ненадовић, ученици другог разреда Гимназије „Вук Караџић“, за песму „Последња“, другонаграђена је Анђела Ђурић, ученица другог разреда Школе примењених уметности у Шапцу, за песму „Бесмислена кривица“ и трећа награда додељена је Ани Ристановић, трећи разред лозничке Гимназије, за песму „Морска жеља“.

Жири је доделио и похвале ОШ „Вук Караџић“ и ОШ „Анта Богићевић“ из Лознице и ОШ „Вера Благојевић“ из Бање Ковиљаче за највећи број квалитетних радова приспелих на конкурс.

Због епидемијске ситуације, и ове године, организатори неће приреди завршни програм, а дипломе и похвале добитницима ће бити упућене поштом на школску адресу.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – У Лозници нагли скок броја новозаражених

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – Осамнаест нових упала плућа

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )