НОВА КЊИГА ЗОРКЕ ТОШИЋ – Стихови из недовршених писама

НОВА КЊИГА ЗОРКЕ ТОШИЋ – Стихови из недовршених писама

Прошле седмице из штампе је изашла нова књига песама „Недовршена писма“ Зорке Тошић, лекара специјалисте интерне медицине у лозничкој Општој болници, коју и овај пут као издавач потписује Библиотека Вуковог завичаја. Ауторка у збирци представља 117 песама подељених у четири циклуса, насталих у периоду од средине 2018. до краја 2020. године. Како каже песникиња, помоћ око објављивања њене пете књиге пружио јој је тим с којим сарађује још од 2014, када је објавила прву збирку „Све моје љубави“.

– Љубав је једна од главних инспирација и за најновију књигу, а песме сам поделила у циклусе – „Као снови“, „Као сећања“, „Као Баладе“ и „Као љубав“. Настајале су током нешто више од две године а новина у овој збирци је та да се испред сваког циклуса налази по једна прича која се тематски уклапа у сам циклус, а, као и песме, инспирисана је мојим доживљајима истинитих људи и догађаја. Идеју за ово ми је дала колегиница, докторка Сања Ђурић која ми је предложила и име збирке – каже Зорка Тошић.

У песмама је описала своја осећања према људима које воли и који су јој значајни у животу, као и онима који су на њу оставили снажан утисак. У њима изражава и своју љубав према природи, животу и свему што га чини лепим.

– Ту су моја сећања и снови, неостварене љубави, а да све то изнесем пред публику помогли су ми стари сарадници из Библиотеке Вуковог завичаја, директорка и уредница издања Мирјана Пејак, лектор и рецензент, професор књижевности Драган Тошић, техничка обрада била је у рукама Бранка Станимировића, а илустрацију корица и књиге урадила је Милица (Теовановић) Станимировић – додаје наша саговорница.


Прво представљање збирке планира у лозничкој библиотеци, када то епидемиолошки услови дозволе, а већ постоје планови и за гостовање у Малом Зворнику и Кур-салону у Бањи Ковиљачи.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ- ЛОЗНИЦА ПОБЕДИЛА ТРАЈАЛ СА 1:0 – Један, али вредан

ИЗ СЕЋАЊА ГРАДА – Први Лозничанин који је запевао на телевизији

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.   

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )