ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Парковска стаза на рупама

ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Парковска стаза на рупама

У парку смештеном код Соколане, између Трга Вука Караџића и улица Светог Саве и Драгољуба Поповића, парковска стаза је поново у катастрофалном стању. Буквално је стаза на рупама, односно барама када су кишни дани. Овакав изглед непримерен је било ком простору, а поготово не парку у самом центру града, али проблем никако да буде трајно решен. Станари кажу да им требају чизме, или чамци ако хоће туда да прођу или да уђу у зграде, а у предузећу “Лозница развој” објашњаву да су упознати са ситуацијом, али и да није све само до њих.


– Туда пролазим сваки други дан и знам каква је ситуација. Само у последња два месеца, децембар и јануар, слали смо машине неколико пута да средимо тај простор, али су се увек враћале необављеног посла јер у парк нису могле ући од упаркираних аутомобила. Да ли су њихови власници станари или се ту паркирају и људи са стране, не знамо, али нам сметају да обавимо посао. Машине смо слали и без захтева станара јер знамо да је било кише и снега када се ту стање погорша, али ништа нисмо могли да учинимо и поред намере да тај део стазе наспемо и поравнамо. Пробали смо том делу парка да приђемо и са друге стране из правца Бранка Радићевића, ближе булевару, али тек одатле се није могло од огрева испред зграда и сличних ствари. што се нас тиче, хоћемо да уредимо тај парк, знамо стање, али просто не можемо да приђемо и обавимо посао – каже Никола Драгићевић, директор ЈП “Лозница развој”, и додаје да је било апела да возачи уклоне возила, али без ефекта.

Изгледа да је за сређивање стазе потребна координисана акција комуналне милиције и саобраћајне полиције да се део који треба поправити најпре рашчисти, односно упаркирани аутомобили склоне, па да онда механизација може да ради. Станари тврде да ту има најмање њихових аутомобила и да тај простор користе углавном сви они који долазе у град, а не би да плате паркинг-карту. То, кажу виде и по смећу које несавесни возачи избацују из својих аутомобила које им паркирају испред улазних врата, а неретко и на зеленим површинама. 

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СИНОЋ У ЛОЗНИЦИ – Насилничка вожња у булевару

У ДОМУ ЗДРАВЉА – Настављена вакцинација

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )