ЗАШТИТНЕ ОГРАДЕ – За већу безбедност ученика

ЗАШТИТНЕ ОГРАДЕ – За већу безбедност ученика

Поред Техничке школе и СШ ‘’Свети Сава’’ ових дана је постављена заштитна ограда која ученицима онемогућава да, као до сада, улицу прелазе где им се ћефне. Тиме је испуњено оно што је недавно најавио помоћник градоначелника Љубинко Ђокић приликом постављања два лежећа полицајца код ОШ ‘’Вук Караџић’’ на шабачком путу.


– Поред свих школа које се налазе у близини  фреквентних саобраћајница поставићемо заштитне ограде. То је прво учињено поред ове две средње школе где је заштитна ограда дугачка седамдесетак метара. Она је препрека да ученици када излазе из школског простора не могу произвољно прелазити коловоз него да их она усмерава на пешачке прелазе, што нам је и био циљ. Данас би требало, ако већ није, да буде завршено и постављање заштитне ограде код ОШ ‘’Вук Караџић’’, школе која је такође поред фреквентне саобраћајнице и у чијој близини смо раније поставили два електронска портала која упозоравају возаче да се налазе у зони школе, а недавно и лежеће полицајце. Овакву ограду поставићемо и поред других школа као што је Средња економска, која се такође налази поред фреквентне улице – казао је данас Ђокић.

Он је најавио и друге мере ради повећања безбедности ученика као што је постављање видео- надзора. Како је подсетио, пре дванаест година инсталиран је видео-надзор како би се пратило понашање ученика у средњошколском парку, односно на Тргу Јована Цвијића, али време је учинило своје  па поједине камере не раде.


– Ових дана ћемо расписати јавни позив за постављање видео-надзора на овом месту и ново пројектно решење предвиђа такав број камера које неће покрити само простор парка, где је највећи број ученика него и саобраћајнице око њега. Надамо се да ће возачи, када сазнају за то, бити много опрезнији приликом вожње поред ових школа. Планирамо повећање броја камера у самом граду тако да ће се сукцесивно ићи и до више од сто у ужем и ширем делу Лознице. Све оно што доприноси безбедности ученика за наш град није скупо – казао је он.

Горан Горданић, директор Техничке школе, подржао је инвестиције које доприносе повећању безбедности учесника у саобраћају, а првенствено ученика и оних саобраћајница на које они највише излазе. Он је казао да ће постављена ограда много значити и подсетио да су ученици под будним оком наставника и видео-надзора док су у школи, али од тренутка када изађу из школског простора они су, на неки начин, препуштени сами себи. Град је то увидео и хвала му на реализацији оваквог пројекта за повећање безбедности ученика наших основних и средњих школа, рекао је он.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДЕЦА И ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ – Родитељи држе кључ

У ТРШИЋУ ДО ЧЕТВРТКА – Прва колонија пустовања

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )