НА МУЗЕЈУ ЈАДРА – Засијала фасадна расвета

НА МУЗЕЈУ ЈАДРА – Засијала фасадна расвета

Лозничани који су данас у првим вечерњим сатима прошетали средњошколским парком и кренули ка Пашићевој улици, могли су да виде овај део града у потпуно новом сјају захваљујући тек постављеној декоративној фасадној расвети на Музеју Јадра. Центар за културу „Вук Караџић“ је на овај начин реализовао део планираних послова на уређењу објеката којима управља а новом расветом, која је створила потпуно другу слику некадашње „старе апотеке“, обухваћена је фасада приземља и спрата до улица Миодрага Борисављевића и Пашићеве, као и сам улаз у објекат. Фасада је осветљена тако што су између прозора на уским стубовима (у гипсаном раму) централно постављене светиљке које двострано са два уска снопа обасјавају простор. Код улазних врата Музеја Јадра остала су постојеће велике светиљке за осветљење стубова.


Подсећамо да је прошле године урађена расвета и у самој музејској поставци, захваљујући међународном пројекту „Музејске приче“, који је финансирала Европске унија, а како су најавили из лозничког Центра за културу „Вук Караџић“, ускоро ће бити замењена и бочна двокрилна врата на Вуковом дому културе, који ће такође добити и спољну расвету, баш као и кућа Катића, односно легат сликара Миће Поповића. Поред овога, подрумске просторије објекта „Кућа писаца“ у Тршићу биће адаптиране за изложбене делатности. Иначе, уређење објеката се финансира средствима Центра за културу „Вук Караџић“ из буџета града Лознице.

С.П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОДРШКА ЗА “ПЛАВУ ШКОЉКУ” – Кућа наде – нада за све

НАЧЕЛНИК ОКРУГА У ДОМУ ЗДРАВЉА – Лозница међу најбољима у Србији

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )